Cedevita Olimpija brez možnosti v Podgorici

Budućnost je prepričljivo dobila derbi 10. kola lige ABA, Mornar osvojil Novo mesto.
Fotografija: Justin Cobbs, v prejšnji sezoni član zagrebške Cedevite, je bil najučinkovitejši strelec Budućnosti in derbija. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Justin Cobbs, v prejšnji sezoni član zagrebške Cedevite, je bil najučinkovitejši strelec Budućnosti in derbija. FOTO: ABA

Poraz v Podgorici, tretji na dosedanjih šestih gostovanjih v ligi ABA, je oddaljil košarkarje Cedevite Olimpije od prvega mesta na lestvici. Na njem ostaja Budućnost, ki ima zdaj dve zmagi naskoka pred najbližjim zasledovalcem, v primerjavi z Ljubljančani pa tudi lepo prednost v medsebojnih soočenjih. V dvorani Morača je bila uspešnejša s 93:80, vodila pa je že s 23 točkami razlike. Gladko je svoje delo opravilo tudi drugo črnogorsko moštvo Mornar z zmago v Novem mestu s 76:67.

Cedevita Olimpija je bila tokrat daleč od ravni, ki jo je prikazala v prejšnjem kolu proti Crveni zvezdi, predvsem pri igri v obrambi. Če je proti beograjskim evroligašem prejela le 64 točk, jih je Budućnosti omogočila toliko že v 24 minutah. In če bi črnogorski prvak pod vodstvom branilcev Justina Cobbsa in Nikole Ivanovića ter krilnih centrov Danila Nikolića in Hassana Martina vztrajal vseh 40 minut v enakem ritmu, bi doživela precej višji poraz. Tako pa so se gostitelji pri rezultatu 78:55 v 28. minuti že zadovoljili s svojo predstavo in dovolili Jaki Blažiču, Ryanu Boatrightu & Co., da so ublažili poraz.
 

Krka zaostajala tudi za 19 točk


Tudi v Novem mestu je bil najučinkovitejši branilec zagrebške Cedevite iz prejšnje sezone. Jacob Pullen je zanesljivo vodil Mornar, ki je proti Krki zadnjič zaostajal z 2:4, nato pa še pred koncem uvodne četrtine prišel do prednosti desetih točk (22:12) in ob polčasu do +15. Ko so se gostje oddaljili na velikih 19 točk naskoka (64:45), so se zganili tudi gostitelji, vendar po znižanju na 62:70 poltretjo minuto pred koncem vendarle niso mogli ogroziti tekmeca.
 

Preberite še:

Komentarji: