Cedevita Olimpija ostala brez hudo poškodovanega centra

Večer pred današnjim slovenskim košarkarskim superpokalom proti novomeški Krki si je Mangok Mathiang zlomil golenico in mečnico desne noge.
Fotografija: Nesrečni Olimpijin Avstralec Mangok Mathiang je na zadnjem treningu pred večernim košarkarskim dvobojem proti Krki že zaključil sezono. FOTO: Twitter/KK Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Nesrečni Olimpijin Avstralec Mangok Mathiang je na zadnjem treningu pred večernim košarkarskim dvobojem proti Krki že zaključil sezono. FOTO: Twitter/KK Cedevita Olimpija

Avstralski center južnosudanskih korenin Mangok Mathiang si je na zadnjem večernem treningu članskega moštva Cedevite Olimpije pred slovenskim košarkarskim superpokalom proti novomeški Krki zlomil golenico in mečnico desne noge, so danes sporočili košarkarski prvoligaši iz Ljubljane.

208 centimetrov visoki 27-letni košarkar, ki se je Olimpiji pridružil poleti, je v noči iz srede na četrtek že prestal operacijo na kliničnem oddelku za travmatologijo Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana. Za zdaj še ni znano, kdaj bo Olimpijin center znova lahko stopil na parket.

Mathiang, za katerim so nastopi v razvojni ligi NBA, v italijanski Cremoni in turškem Bahčešehirju, je v letošnjem pripravljalnem obdobju zaigral na eni pripravljalni tekmi in v Stožicah proti Nymburku dosegel štiri točke.

»Vsi skupaj smo si želeli, da pripravljalno obdobje mine brez resnejših poškodb, a na žalost sreča tokrat ni bila na naši strani. O poteku rehabilitacije Mangoka bomo javnost obveščali sproti, storiili pa bomo vse, da bo temeljita in pod strokovnim nadzorom, absolutno pa pri njej ne bomo hiteli,« je sporočil direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec.

Komentarji: