Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Cleveland pometel s Torontom, Philadelphia še vztraja (VIDEO)

Košarkarji Clevelanda so na krilih LeBrona Jamesa še četrtič premagali Toronto, Philadelphia pa prvič Boston.
LeBron James je, brez dvoma, najboljši igralec v ligi.
LeBron James je, brez dvoma, najboljši igralec v ligi.
N. Gr.
8. 5. 2018 | 09:59
8. 5. 2018 | 10:28
2:07
Letošnja končnica lige NBA se je začela nepredvidljivo, finale vzhodne konference pa bo bržkone tak, kakršnega so vsi napovedovali že pred sezono. Cleveland in LeBron James sta imela v prvem krogu veliko težav z Indiano, v drugem pa so konjeniki odpihnili prve nosilce Vzhoda Toronto in serijo dobili s 4:0 v zmagah. 

Zadnja zmaga je bila tudi najbolj prepričljiva, Cleveland je četrto tekmo dobil s 128:93, LeBronu pa v zaključku sploh ni bilo treba igrati na vso moč, kar mu bo v prihodnje prišlo zelo prav. Kralj James je spet skoraj dosegel trojnega dvojčka, dosegel je 29 točk, osem skokov in 11 asistenc, razpoložen je bil tudi Kevin Love s 23 točkami. 

Pri Torontu sta razočarala prva zvezdnika DeMar DeRozan in Kyle Lowry, ki sta skupaj dosegla le 18 točk. Lowry le pet, a je vsaj zbral deset asistenc, DeRozan pa ni imel pravega vpliva na igro. Pred Torontom je tako negotova prihodnost, saj očitno ne morejo premagati Clevelanda, dokler v Ohiu igra LeBron James. 


 

Philadelphia prišla vsaj do častne zmage


Pred serijo je bila Philadelphia rahel favorit, po treh tekmah pa je Boston vodil s 3:0 v zmagah, čeprav bi bil rezultat lahko tudi povsem drugačen, saj so bile vse tri tekme napete. V četrti je Philadelphia končno zdržala tudi v končnici in zmagala s 103:93, Ben Simmons je spet zaigral tako kot v rednem delu in dosegel 19 točk in 13 skokov, Joel Embiid pa 15 točk in 13 skokov. 

Pri Bostonu je Jayson Tatum zbral 20 točk, Al Horford 10 točk in 10 skokov, manjkal pa je prispevek Jaylena Browna, ki je dosegel le osem točk. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine