Čudežni koš Klemna Prepeliča, zaradi katerega je dvorana ponorela (VIDEO)

Slovenski košarkar je odločilno trojko za zmago Joventuta zadel v zadnji sekundi z metom prek celotnega igrišča.
Fotografija: Klemen Prepelič se je takole veselil čudežnega koša. FOTO: Eurocup
Odpri galerijo
Klemen Prepelič se je takole veselil čudežnega koša. FOTO: Eurocup

Resen kandidat za dosežen najlepši koš v novi sezoni evropskega pokala je slovenski košarkar v majici Joventuta Klemen Prepelič. Čeprav večji del domačega dvoboja z Darušafako ni bil pri metu (»Nisem bil prepričljiv. Veliko dela sem opravil v obrambi, v napadu pa sem bil bolj ali manj izgubljen.«), pa je bil naposled najzaslužnejši za zmago španskega kolektiva s 85:82. Joventut je bil tako v tretjem dvoboju drugič uspešen.


Stoječe ovacije


Prepelič je dvignil tribune na noge in požel bučne stoječe ovacije v zadnji sekundi tekme. Gostje so imeli pet sekund pred zaključkom, pri izidu 82:82, napad za zmago, a je poskus trojke Garyja Browna letel v prazno. Žogo je ujel Slovenec, ki bo v nedeljo dopolnil 27 let, in v zadnji sekundi sprožil skoraj prek celotnega igrišča – in zadel! Dvorana je ponorela, česa takega na košarkarskih parketih res ne vidiš vsak dan.


Kanček sreče


»Odličen občutek! Že ko sem vrgel žogo, sem videl, da je smer prava. Resda nisem pričakoval, da bo našla cilj, a včasih potrebuješ tudi kanček sreče za zmago nad tako odlično zasedbo, kot je Darušafaka,« se je smejalo Prepeliču, ki je v 24 minutah prispeval 9 točk (prosti meti 4:5, za dve 1:5, trojke 1:5), po pet podaj in skokov, po dve pridobljeni in izgubljeni žogi. V prvih dveh kolih sezone je dosegel 24 oziroma 23 točk.

Preberite še:

Komentarji: