Davis je znova priprl vrata Dončiću

Zaradi poškodbe zvezdnika New Orleansa, ki ni hujša, je oživelo upanje, da bo Ljubljančan nastopil tudi na glavni tekmi All-Star.
Fotografija: Luka Dončić si srčno želi igrati na tekmi, na kateri bodo zbrani največji zvezdniki lige NBA. FOTO: USA Today
Odpri galerijo
Luka Dončić si srčno želi igrati na tekmi, na kateri bodo zbrani največji zvezdniki lige NBA. FOTO: USA Today

Med dvobojem z Oklahoma Cityjem se je poškodoval košarkar New Orleansa Anthony Davis, ki je bil med zvezdniki zahodne konference izbran v ekipo LeBrona Jamesa za tekmo All-Star NBA, ki bo v noči z nedelje na ponedeljek v Charlottu. Krilni center Pelikanov si je načel levo ramo, kar bi lahko odprlo vrata slovenskemu novincu v elitni ligi  Luki Dončiću, ki bo v Charlottu tako ali tako na tekmi vzhajajočih zvezd med selekcijama  ZDA in preostanka sveta. Ob tem bo na igrišču tudi v soboto, ko ga čaka spretnostni izziv. Pregled z magnetno resonanco je vendarle pokazal, da Davisova poškodba ni hujša in da bolečine čuti zaradi udarca v mišico. Na vikend vseh zvezd je zato odpotoval, po dveh dodatnih dneh terapije pa bo jasno, ali bo lahko zaigral na glavni tekmi prireditve.
 

Odloča komisar lige


O tem, kdo bo zamenjal Anthonyja Davisa, če zaradi poškodbe vendarle ne bo mogel igrati, bo odločal komisar lige NBA Adam Silver. Poleg Dončića se kot zamenjavi omenjata še Derrick Rose in Rudy Gobert.

Ta trk je s posledično poškodbo začasno onesposobil igralca New Orleansa Anthonyja Davisa (številka 23).
Ta trk je s posledično poškodbo začasno onesposobil igralca New Orleansa Anthonyja Davisa (številka 23).


Je pa Luka Dončić za tekmo vseh zvezd po številu glasov navijačev bil na tretjem mestu, več glasov sta zbrala le LeBron James in Giannis Antetokounmpo. Po Davisovi poškodbi je živahno na družbenih omrežjih, seveda vsi omenjajo morebitni nastop 19-letnega slovenskega zvezdnika na veliki tekmi zvezd.

Dončić je v primerjavi z Davisom denimo prejel skoraj dva milijona glasov več navijačev.
 

Preberite še:

Komentarji: