Delitev tokijskih vstopnic v različici 3x3

Slovenija na kvalifikacijskem turnirju za OI s Katarjem, Francijo, Filipini in Dominikansko republiko.
Fotografija: Na olimpijskih igrah bodo ob ustaljeni različici košarke nastopili  tudi igralci ulične košarke 3x3. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Na olimpijskih igrah bodo ob ustaljeni različici košarke nastopili  tudi igralci ulične košarke 3x3. FOTO: KZS

Mednarodna košarkarska zveza je objavila razpored tekem olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v košarki 3x3, ki ga bo med 26. in 30. majem gostil avstrijski Gradec. Slovenska reprezentanca bo nastopila v skupini C, prvo tekmo pa bo odigrala proti Franciji.
V skupini C so še Katar, Filipini in Dominikanska republika. V izločilne boje se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A.

V Tokio bodo potovale tri najboljše reprezentance s turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo v vsaki kategoriji nastopilo osem reprezentanc.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je nastop na Madžarskem že zagotovila. Po uvodni tekmi s Francijo nato Slovenijo še isti dan čakajo Filipini, v petek, 28. maja, pa Katar ter Dominikanska republika.

Komentarji: