Dolarje delijo kot bonbončke

V NBA se vrstijo prestopi košarkarjev in astronomske pogodbe, med katerimi bo ena od najvišjih tudi za slovenskega veterana Gorana Dragića.
Fotografija: V NBA se vrti prestopni ples, v katerem se je pošteno zavrtel tudi Gordon Hayward, ki bo Boston za več kot sto milijonov evrov vredno pogodbo zamenjal za Charlotte. FOTO: Andy Lyons/AFP
Odpri galerijo
V NBA se vrti prestopni ples, v katerem se je pošteno zavrtel tudi Gordon Hayward, ki bo Boston za več kot sto milijonov evrov vredno pogodbo zamenjal za Charlotte. FOTO: Andy Lyons/AFP

V košarkarski ligi NBA se točno mesec dni pred začetkom sezone nadaljuje pestro dogovarjanje klubov s prostimi igralci. Med odmevnejšimi dogovori v soboto je selitev Gordona Haywarda iz Bostona v Charlotte, veteran Rajon Rondo pa bo zapustil prvake Los Angeles Lakers in se preselil k Atlanta Hawks, poročajo ameriški mediji.

Ob odprtju tako imenovane tržnice z igralci je med prvimi odjeknila novica o podpisu pogodbe slovenskega organizatorja igre Goran Dragića z Miami Heat. Štiriintridesetletni Ljubljančan je v soboto le minuto po polnoči oznanil, da se vrača k vročici.

Dragić je podpisal dvoletno pogodbo v višini 37,4 milijona dolarjev oz. 31,5 milijona evrov, pri čemer pripada opcija o drugi sezoni klubu.

Med odmevnejšimi dogovori v najmočnejši košarkarski ligi na svetu prvi dan tržnice je tudi štiriletni dogovor 30-letnega Haywarda s Charlotteom, vreden 120 milijonov dolarjev (101 milijon €). Krilni igralec je pred tem zavrnil opcijo, da bi za 34,2 milijona dolarjev (29 milijonov €) še eno leto ostal v Bostonu.

Hawywarda so od prihoda v Boston iz Utaha leta 2017 pestile številne poškodbe. V prvi sezoni je po le šestih minutah igre utrpel grozljiv zlom gležnja in mečnice, zaradi česar je moral izpustiti celotno sezono. Vrnitev po hudi poškodbi je bila počasna in šele lani se je vrnil v prvo peterko.

V letošnji končnici v mehurčku v Orlandu si je na prvi tekmi prvega kroga proti Philadelphii zvil gleženj, na parket se je nato vrnil šele v finalu vzhodne konference, ki ga je Boston izgubil ravno proti Dragićevem Miamiju.


71 milijonov € zadovoljilo tudi VanVleeta


Na prvi dan dogovarjanj je nov klub našel tudi izkušeni organizator igre Rajon Rondo, ki se z dveletno pogodbo, vredno 12,6 milijonov €, seli v Atlanto. To je njegov šesti klub v 15-letni karieri. Rondo se je ob tem zahvalil prvakom iz Los Angelesa, za katere je igral zadnji dve sezoni.

Eden od ključnih mož šampionskega moštva LA Lakers Rajon Rondo (levo) je šel v Atlanto. FOTO: Steve Mitchell/USA TODAY Sports
Eden od ključnih mož šampionskega moštva LA Lakers Rajon Rondo (levo) je šel v Atlanto. FOTO: Steve Mitchell/USA TODAY Sports


Klub, ki nosilcema igre LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa dodaja vezne člene za branjenje naslova, je med bolj dejavnimi v prestopnem roku doslej. Na prvi dan tržnice je Los Angeles dosegel dogovor z najboljšim šestim igralcem lige Montrezlom Harrellom, že pred tem pa se je dogovoril z nemškim organizatorjem igre Dennisem Schröderjem in branilcem Wesleyjem Matthewsom, ki se bo v mesto angelov preselil iz Milwaukeeja. V soboto pa so jezerniki dosegli dogovor o podaljšanju še z branilcem Kentaviousom Caldwellom-Popeom.

Dogovor o nadaljevanju kariere v Torontu pa je v soboto dosegel Fred VanVleet, ki je klubu za 71,7 milijonov € v obljubil še štiri leta zvestobe.

VanVleet je bil eden od ključnih članov ekipe, ki je leta 2019 osvojilo naslov.

Preberite še:

Komentarji: