Dragić spet odličen, Dončić odhaja v Denver

Zmagi za Miami in Denver, ponoči bo oživel tudi Luka Dončić.
Fotografija: Goran Dragić in Jimmy Butler odlično sodelujeta v Miamiju. FOTO: Chuck Cook/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić in Jimmy Butler odlično sodelujeta v Miamiju. FOTO: Chuck Cook/Usa Today Sports

Košarkarji Miami Heat so ponoči vknjižili zelo pomembno zmago na gostovanju v Chicagu. Zmagali so z rezultatom 101:90, pri čemer je vidni delež vnovič prispeval tudi slovenski reprezentant v majici moštva s Floride. Goran Dragić je v 32 minutah zbral 25 točk (za dve 5:7, za tri 4:8), 7 skokov in 5 podaj v majici Miamija. Jimmy Butler je dodal 28 točk.

Dragić je zgolj v zadnji četrtini dosegel 20 točk in pomagal vročici do devete zmage na zadnjih desetih tekmah. Jimmy Butler je proti svoji nekdanji ekipi dodal 28 točk, skupaj z Dragićem sta bila glavna režiserja nove zmage, s katero je Miami ostal ena najbolj vročih ekip lige.

Dragić je po tekmi priznal, da je bil v prvem polčasu preveč pasiven. »Jimmy me je pozval: 'Hej, G., potrebujemo te bolj agresivnega in bolj z glavo v igri!' Skušal sem ga poslušati,« je po tekmi dejal slovenski zvezdnik vročice, ki se je nato izkazal v zadnjem delu igre.


Čančar pričakuje Dončića


Uspešen je bil tudi Denver, klub še enega slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja. Denver je zmagal za točko (103:102) na gostovanju v Memphisu in prav tako premagal neposrednega tekmeca v boju za uvrstitev v končnico. Čančar ni oplemenitil svoje statistike. Pričakovano je blestel srbski center Nikola Jokić z 28 točkami, 15 skoki in 7 podajami.

Denver bo igral naslednjo tekmo že v nedeljo ob 4. uri po našem času, ko se bo pomeril z Dallasom. Na obisk k Čančarju torej prihaja prvi slovenski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić. Miami bo igral naslednjo tekmo dan pozneje, in sicer bo gostoval v Orlandu opolnoči v noči iz nedelje na ponedeljek.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: