Dva učinkovita premalo za prvi evropski nokavt

Cedevita Olimpija si je priigrala lepo prednost tudi na gostovanju v Brescii, vendar še tretjič klonila.
Fotografija: Jaka Blažič je odlično začel dvoboj v Brescii, a opešal v drugem polčasu. FOTO: Eurocup
Odpri galerijo
Jaka Blažič je odlično začel dvoboj v Brescii, a opešal v drugem polčasu. FOTO: Eurocup

Brescia – Cedevito Olimpijo so v Lombardiji pričakali z velikim spoštovanjem in pred 3. kolom evropskega pokala poudarjali, da je v uvodnih dveh tekmah resda klonila, vendar je pred finišem ujela v matno past favorita skupine C Darušafako in Unics Kazan. Ljubljančani so se na pohvale odzvali z dobro igro v prvem polčasu, v nadaljevanju pa zapravili lepo priložnost, da bi delno nadomestili izgubljeno v prejšnjih nastopih. Po tretjem porazu bo vsaka zaušnica še bolj skelela.

Stožiška zasedba se je pod vodstvom Jake Blažiča, ki je dosegel 10 točk v prvih osmih minutah tekme in 14 do polčasa, lotila tekme navdihnjeno in učinkovito. Kar 27 točk je zmogla v uvodni četrtini in sredi druge vodila z obetavno prednostjo 41:27, toda njeno predstavo je spremljal črv dvoma. Le kdaj bo njena igra izgubila rep in glavo, tako kot je v odločilnih trenutkih začetnih evropskih nastopov, so se spraševali skeptiki, ki so v minulih dveh tednih prišli na svoj račun. In krizne minute so res prišle, kot da bi jih priklicali.

Do glavnem premora se je naskok Ljubljančanov prepolovil na +7, med odhodom v slačilnico pa so predvsem ugotavljali, da imajo največ rezerve pri pokrivanju zunanjih strelcev gostiteljev, predvsem Awuduja Abassa in Briana Sacchettija. Pri večini drugih prvin so bili boljši, tudi pri običajno neprepričljivem skoku (Simonović 9), saj se je uresničila napoved trenerja Slavena Rimca, da ima Brescia dokaj skromne centre. Ni pa se udejanjila njegova želja, da bi branilci pri napadalnih akcijah bolje sodelovali z visokimi soigralci. Tudi tokrat so najbolj zaupali sebi, največkrat upravičeno. Poskus z Maikom Zibersom v začetni peterki se ni posrečil, Andrija Stipanović je bil domala neviden, vtis je popravljal le krilni center Mikael Hopkins.
 

V zadnjih treh minutah brez točke


Po novi zamujeni priložnosti, da bi nokavtirali načetega tekmeca, pa se je kalvarija košarkarjev Cedevite Olimpije šele začela. Obramba je namreč ostala na podobni ravni, napad pa vidno popustil, saj je v njem obstajal le organizator Codi Miller-McIntyre. Opešal je tudi Blažič in dosegel le dve točki v tretji četrtini, ki jo je Brescia dobila s 16:11, in v podobnem ritmu dokončal dvoboj. Pri Brescii se je medtem razigral tudi branilec DeAndre Lansdowne in dokončno prevesil tehtnico na stran domačega moštva. V 31. minuti je prešlo v vodstvo z 58:57 in ohranilo pod nadzorom niti igre, čeprav ni blestelo. Ljubljančani so namreč še naprej igrali krčevito in dokončno popustili, ko so si priigrali zadnjo prednost 71:69. V zadnjih treh minutah niso zmogli niti ene točke.

 

Preberite še:

Komentarji: