Ena minuta ena trojka

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar pri porazu Denverja v Chicagu ni dobil veliko priložnosti.
Fotografija: Vlatko Čančar je v Chichagu statistiko dopolnil s trojko. FOTO: Jeffrey Swinger/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Vlatko Čančar je v Chichagu statistiko dopolnil s trojko. FOTO: Jeffrey Swinger/Usa Today Sports

Slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki je v ligi NBA član ekipe Denver, je gostoval v ameriškem vetrovnem mestu. Chicago je v razprodani dvorani United Center nastopili brez zvezdnika DeMarja DeRozana, a vseeno slavil zmago s 109:97. Čančar je odigral le minuto tekme, v tem času pa za Denver dosegel trojko.

Biki so le nekaj ur pred dvobojem z Denverjem izvedeli, da so ostali brez svojega prvega strelca DeRozana, ki je moral vstopiti v zdravstvene protokole lige. Kljub temu so nadigrali Denver in se po zmagi na vrhu vzhodne konference izenačili z Brooklynom.

Prvi strelec bikov je bil Zach LaVine z 32 točkami, ki je dodal še osem podaj. Lonzo Ball in Nikola Vučević sta vsak k zmagi prispevala po 20 točk in deset skokov.

Črnogorsko-srbski dvoboj NikoleVučevića (levo) in Nikole Jokića je pripadel prvemu. FOTO: Jonathan Daniel/AFP
Črnogorsko-srbski dvoboj NikoleVučevića (levo) in Nikole Jokića je pripadel prvemu. FOTO: Jonathan Daniel/AFP

»Res mi je hudo za DeMarja, saj je to sezono trdo garal. V tej dobi covida-19 je skušal ohraniti trezno glavo, predvsem pa je bil glede virusa zelo previden in je upošteval vse smernice in priporočila,« je po tekmi dejal domači trener Billy Donovan.

»Vuk je izjemen igralec, bil je že na tekmi zvezd All-Star. Zach je lanski All-Star. Ta dva fanta sta po mojem odlično prevzela vlogo voditelja na parketu in opravila izvrstno delo,« je še dejal Donovan.

Denver jeso izgubil še osmič na zadnjih desetih tekmah, čeprav je Nikola Jokić spet dosegel trojni dvojček. Najkoristnejši igralec (MVP) lige je končal pri 17 točkah, 12 skokih in 15 podajah.

Naslednja tekma Denver čaka v sredo po lokalnem času, ko bo gostoval pri New Orleansu.

Najboljša ekipa lige Golden State je bila prevelik zalogaj tudi za košarkarje Orlanda, ki so izgubili s 95:126. Za Orlando je bil to 20. poraz v tej sezoni. Prvi zvezdnik bojevnikov Stephen Curry je zbral 31 točk in osem podaj in bil prvi strelec tekme.

Golden State je na vrhu lestvice skupaj s Phoenixom – oboji imajo razmerje 20:4 –, ki je premagal San Antonios 108:104 za še 20. zmago v sezoni.

Giannis Antetokounmpo je na 27. rojstni dan igral 27 minut in dosegel 27 točk. FOTO: Michael Mcloone/Usa Today Sports
Giannis Antetokounmpo je na 27. rojstni dan igral 27 minut in dosegel 27 točk. FOTO: Michael Mcloone/Usa Today Sports

Giannis Antetokounmpo, ki se je vrnil na parket po dveh tekmah premora zaradi poškodbe mečne mišice, je na svoj 27. rojstni dan v 27 minutah dosegel 27 točk (od tega 15 v zadnji četrtini) ob zmagi Milwaukeeja proti Clevelandu s 112:104. Branilci naslova iz Milwaukeeja, ki so dobili deset od zadnjih 11 tekem, imajo zdaj 16 zmag in devet porazov.

Štirikratni udeleženec tekme zvezd All-Star Joel Embiid je blestel s 43 točkami in 15 skoki, s čimer je pomagal svoji ekipi Philadelphia do tesne zmage po podaljšku nad moštvom Charlotte s 127:124.

Embiid je v Severni Karolini iz igre metal 15-20, dosegel 12 od 14 prostih metov ter šest točk prispeval v podaljšku. »To je to, kar se od mene pričakuje. Trenerji mi zaupajo in me postavijo v takšen položaj. Včasih naredim napake, vendar menim, da mi gre vedno bolje. Danes se mi je uspelo dobro odzvati, vesel sem zmage,« je dejal Embiid.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: