Erjavec sporočil dobre novice iz Dallasa

Luka Dončić naj bi zaigral v kvalifikacijah za olimpijske igre in potem tudi v Tokiu, če bi bila Slovenija uspešna v Litvi.
Fotografija: Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta soigralca v Dallasu. Dončić naj bi kmalu spet oblekel reprezentančni dres. FOTO: Osman Orsa/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta soigralca v Dallasu. Dončić naj bi kmalu spet oblekel reprezentančni dres. FOTO: Osman Orsa/Reuters

Na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki je potekala prek videopovezave, je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki se je javil iz Miamija, povedal, da se je v Dallasu z vodstvom Mavericks in Lukom Dončićem dogovoril o možnem sodelovanju na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu.

Dončić bi lahko v primeru uspeha reprezentance v kvalifikacijah nastopil tudi na samih igrah. Erjavec podrobnosti dogovora o sodelovanju Dončića ni pojasnil, ker je na seji predstavil prenovo pravil OKS. Košarka je ostala edini ekipni šport, na katerem lahko Slovenija še nastopi na OI poleti v japonski prestolnici. Rokometašem in odbojkarjem je že spodletelo na turnirjih v Berlinu.

Matej Erjavec se je z vodstvom Dallasa pogovarjal o nastopu Luke Dončića za Slovenijo. FOTO: Mavric Pivk
Matej Erjavec se je z vodstvom Dallasa pogovarjal o nastopu Luke Dončića za Slovenijo. FOTO: Mavric Pivk


Košarkarji bodo nastopili na kvalifikacijskem turnirju v Litvi. V Kaunasu bodo tekmeci za eno vstopnico Litva, Južna Koreja, Venezuela, Poljska in Angola. Slovenci bodo začeli 29. junija z Angolo, finale bo 4. julija.

Na seji IO so podpisali dogovor o sodelovanju pri izvedbi olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem) julija 2023 v Mariboru, govorili so tudi o zadnjih pozitivnih korakih države k sistemski pomoči športu, tudi pri zdravstvenih pregledih športnikov.

Komentarji: