Finale ligaškega pokala pred 8000 gledalci na tribunah Wembleyja

Dvoboj med ekipama Tottenham Hotspur in Manchester City 25. t. m. bo pomenil začetek novega obdobja.
Fotografija: Nogometaši se veselijo dni, ko tribune Wembleyja ne bodo več prazne. FOTO: Catherine Ivill/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši se veselijo dni, ko tribune Wembleyja ne bodo več prazne. FOTO: Catherine Ivill/AFP

Finale angleškega ligaškega pokala med ekipama Tottenham Hotspur in Manchester City si bo lahko 25. t. m. ogledalo 8000 gledalcev na londonskem štadionu Wembleyju, je potrdila angleška nogometna zveza. To bo eden od testnih projektov vlade, lokalnih oblasti in zveze FA pri vračanju navijačev na športne objekte.

Že prej, 18. t. m., bo na polfinalni tekmi pokala FA med Leicester Cityjem in Southamptonom na tribuni 4000 navijačev. Na finalu pokala FA 15. maja pa bo že 21.000 gledalcev, prav tako na Wembleyju, ki ima sicer 90.000 sedežev.

Vse to je »kot pomemben korak« izpostavil prvi mož FA Mark Bullingham, ki je izrazil upanje, da bodo na štadionih kmalu tudi gledalci na drugih tekmah. Štadion Wembley bo med drugim na letošnjem evropskem prvenstvu predvidoma gostil polfinale in finale.

Prvenstvo, ki so ga prestavili iz lanskega na letošnje leto, bo potekal med 11. junijem in 11. Julijem. Nastopilo bo 24 reprezentanc, prvič bo potekalo v dvanajstih evropskih mestih v dvanajstih različnih državah, te pa bodo same določale merila, koliko gledalcem bodo dovolile na tribune.
 

Komentarji: