Goran Dragić & Co. od +20 v težave, a vendarle do nove zmage

Miami je pri vodstvu s 3:0 proti Indiani na pragu 2. kroga končnice lige NBA.
Fotografija: Goran Dragić je bil še enkrat previsoka ovira za košarkarje Indiane FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić je bil še enkrat previsoka ovira za košarkarje Indiane FOTO: Kim Klement/USA Today Sports

Orlando – Le še eno zmago potrebujejo košarkarji Miamija za uvrstitev v drugi krog končnice lige NBA, v katerim bi se pomerili z zmagovalcem dvoboja med Milwaukeejem in Orlandom. Tretjič zapored so ugnali Indiano, Goran Dragić pa je imel vnovič zelo vidno vlogo. Dosegel je 24 točk (met za dve 3:7, za tri 5:8, prosti meti 3:5), v 36 minutah igre pa dodal še 2 skoka in 6 asistenc.

Slovenski as je v prvih soočenjih z Indiano v letošnji končnici zablestel v drugih polčasih, tokrat pa je večino dela opravil že v prvih dveh četrtinah. Do glavnega premora je dosegel 18 točk (za dve 3:4, za tri 4:6) in bil najzaslužnejši, da je Miami vodil že z 20 točkami prednosti (72:52).
 

Indiana je grizla na vso moč


S tem pa tekma še zdaleč ni bila odločena, saj so se košarkarji iz Indianapolisa dobro zavedali, da bi se z novim porazom znašli povsem na pragu izpada. Tretjo četrtino so dobili s 34:20 in ob začetku zadnjega dela zaostajali le še za dve točki (94:92). V preostalih 11 minutah pa je bila Vročica z Dragićem, Jimmyjem Butlerjem in Bamom Adebayom v glavnih vlogah vendarle kos vsem pastem in se povsem približala napredovanju.


Najboljši strelci za Miami: Jimmy Butler 27, Goran Dragić 24, Bam Adebayo 22 točk in 11 skokov, Tyler Herro 20, Duncan Robinson 15, Jae Crowder 11. Pri Indiani so izstopali Malcolm Brogdon (34 točk in 14 asistenc), TJ Warren (23), Victor Oladipo (20) in Myles Turner (15 točk in 12 skokov).




Preberite še:

Komentarji: