Goran Dragić upa na čim več slovenskih navijačev na dvoboju z Luko Dončićem

Kapetan evropskih prvakov iz leta 2017 uživa v Miamiju, njegovem drugem domu.
Fotografija: V Miamiju se je Goran Dragić z družino ustalil in obenem uživa v igranju košarke. FOTO: USA TODAY Sports
Odpri galerijo
V Miamiju se je Goran Dragić z družino ustalil in obenem uživa v igranju košarke. FOTO: USA TODAY Sports

Eden najboljši slovenskih košarkarjev v zgodovini Goran Dragić je po sinočnji zmagi moštva Miami v domači dvorani proti Clevelandu v izjavi za STA zagotovil, da se veseli naslednje tekme proti Luki Dončiću, na kateri si želi čim več slovenskih navijačev.

Dragić je k sinočnji zmagi domačih prispeval 13 točk, šest podaj, štiri skoke in eno blokado, čeprav je komaj okreval od vnetja sinusov. S kolenom zadnje čase nima več težav, vendar pa so mu sinusi povzročili velike preglavice.

»Toliko let že igram to košarko, da nekako vem, kam se moram postaviti in kako odigrati. Koleno je v redu, sem pa imel zadnji teden, prvič v življenju, infekcijo sinusov in ni bilo ravno zabavno. Ampak smo preživeli, spet sem nazaj na igrišču in vesel, ker dobro igram,« je dejal Dragić.

Miami je bil v uvodu sezone izjemno uspešen in Dragić potrjuje, da si želijo priti kar najdlje.

»Ambicije so zelo visoke. Zdaj moramo nekako zaključiti ta prvi del redne sezone. Cilj je seveda, da smo čim višje, da nekako dobimo prednost domačega igrišča in potem v končnici skušamo nekako poskusiti stopnjevati našo igro. Mislim, da imamo letos res zelo dobro kemijo, zelo dobro klop in zaenkrat nam gre super,« je dejal.

Slovenski NBA dvoboj med Luko Dončićem (levo) in Goranom Dragićem bo 14. decembra v Dallasu.<br />
FOTO: USA TODAY Sports
Slovenski NBA dvoboj med Luko Dončićem (levo) in Goranom Dragićem bo 14. decembra v Dallasu.
FOTO: USA TODAY Sports


Niti najmanj mu ni žal, da je tudi letos ostal v Miamiju, čeprav je bilo veliko ugibanj o selitvi v drug klub, med drugim tudi v Dallas, kjer igra Luka Dončić.

»Tule sem že pet let in Miami je že moj dom. Zanesljivo si želim ostati. Mislim, če se zgodi se pač zgodi, ampak oba otroka tukaj hodita v šolo. Zdaj so mi prioriteta mogoče druge stvari. Prej, ko sem bil samski, je bila samo košarka, zdaj pa tudi otroci in družina. Zelo sem vesel, da sem ostal tukaj in upam, da bom tukaj tudi končal.«

Na tekmi se je s tribun v dvorani American Airlines proti Clevelandu, ki velja za slovensko prestolnico v ZDA, vila tudi slovenska zastava, vendar v čast Dragiću, ki tega tokrat ni opazil.»Danes je nisem opazil, drugače pa to opazim na veliko tekmah. Je pa res, da ko igraš je to bolj težko, ker si osredotočen na igro. Drugače pa so slovenski navijači vedno dobrodošli, vedno so fenomenalno navijali zame in za moje soigralce. Poleg tega je Miami lepa destinacija, tako da jim ni hudega,« se je pošalil Dragić.

Ljubljančan igra letos zelo dobro in njegova ekipa zmaguje, vendar pa igra Luka Dončić pri Dallasu tudi po Dragićevem mnenju fenomenalno.

»Mislim, da igra res neverjetno košarko, Upam, da bo zdrav in bo lahko še naprej tako igral.«

Na vprašanje, ali se veseli naslednjega derbija z Dončićem kot letos marca v Miamiju v minuli sezoni NBA, je Dragić odgovoril pritrdilno. »Zmeraj sem vesel, kadar igram proti našim. Tako kot proti Denverju, kjer sem se dobil z Vlatkom Čančarjem, kot tudi z Luko. Že nekaj časa se veselim te tekme in upam, da bo prišlo čim večje število slovenskih navijačev tako kot lansko sezono, da se bomo imeli dobro,« je dejal Dragić pred februarsko tekmo v Miamiju proti Dallasu.

Marca letos je ob navijanju več tisoč slovenskih navijačev za oba slovenska košarkarska asa slavil Dragić, ki tudi letos pričakuje podoben razplet. Na vprašanje, kaj meni, kdo bo boljši v domači dvorani Miamija, se je le nasmejal, in odgovoril, da si želi, da ima Luka dobro tekmo, zmaga pa Miami.

Komentarji: