Kawhi Leonard odhaja k Clippersom, z njim tudi Paul George!

Saga okrog Kawhija Leonarda se je končala s selitvijo k LA Clippers, z njim je po obsežni menjavi z Oklahomo v Los Angeles prišel tudi Paul George. 
Fotografija: Kawhiju ne bodo zamerili niti navijači Toronta, saj jim je prinesel prvi naslov v zgodovini ekipe. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Kawhiju ne bodo zamerili niti navijači Toronta, saj jim je prinesel prvi naslov v zgodovini ekipe. FOTO: AFP

Los Angeles Clippers so se dolgo omenjali kot najresnejši kandidati za naslednji klub Kawhija Leonarda, vmes je že kazalo, da se bo preselil k Lakersom, pa nato da ostaja v Torontu, naposled pa je pretehtala želja po selitvi v Kalifornijo. Los Angeles Clippers so v noči na soboto dobili ne le enega, temveč dva superzvezdnika, saj je Kawhi prepričal tudi Paula Georga, da se mu pridruži pri Clippersih. 

Za Georga so v Oklahomo poslali Shaia Gilgeousa - Alexandra, Danila Gallinarija in celo kopico izborov na prihodnjih naborih - vse izbore leta 2022, 2024 in 2026 ter izbora v prvem krogu nabora leta 2021 in 2023, ki originalno pripadata Miamiju. Clippers so plačali visoko ceno, a dobili kar dva superzvezdnika, s katerima so čez noč postali eden najresnejših kandidatov za naslov, še vedno pa imajo ob njima tudi Landryja Shameta, Louja Williamsa, Montrezla Harella, ... 

Leonard je podpisal štiriletno pogodbo za 142 milijonov dolarjev, kar je manj, kot bi dobil ob podaljšanju pogodbe s Torontom. 

Komentarji: