Kljub Kobejevi smrti je šla karavana naprej

Vlatko Čančar za Denver v noči, ki je bila v znaku slovesa od legendarnega košarkarja Los Angeles Lakers, ni dobil priložnosti za igro.
Fotografija: V slogu šov mora iti naprej se ustroj NBA ni ustavil. V Atlanti je bilo doseženih kar 285 točk. Domači up Trae Young (desno) se je od svojega idola Kobeja Bryanta poslovil tako, kot je on najbolje znal, s koši. Dosegel je 45 točk. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V slogu šov mora iti naprej se ustroj NBA ni ustavil. V Atlanti je bilo doseženih kar 285 točk. Domači up Trae Young (desno) se je od svojega idola Kobeja Bryanta poslovil tako, kot je on najbolje znal, s koši. Dosegel je 45 točk. FOTO: AFP

Čeprav se je tragična smrt enega od največjih košarkarjev v zgodovini Kobeja Bryanta, njegove hčerke in še drugih potnikov v padlem helikopterju močno dotaknila in izzvala najgloblja čustva, je šla košarkarska karavana v NBA naprej. Brez spomina na vsepovsod priljubljenega Kobeja seveda ni šlo, marsikatera tekma je bila prej memorialna, kot tekmovalna, toda profesionalni ustroj enega od najbolj donosnih športnih pogonov, kot je NBA, ni ustavil svojega kolesja.

V San Antoniu so se od 41-letnega košarkarja poslovili tako, da v prvih napadih Toronto in San Antonio sploh nista vrgla na koš.

Večina košarkarjev se je z zapisi na copatah spomnila na tragično preminulega Kobeja Bryanta. FOTO: AFP
Večina košarkarjev se je z zapisi na copatah spomnila na tragično preminulega Kobeja Bryanta. FOTO: AFP


Od moštev slovenskih košarkarjev je igral le Denver Vlatka Čančarja, ki je gostil Houston, pri katerem najboljši strelec James Harden (poškodba) ni igral, in zmagal s 117:110.

Koprčan ni dobil priložnosti za igro, najboljša strelca pri Denverju sta bila Jerami Grant s 25 točkami in Nikola Jokić, ki je zbral 24 točk, 12 skokov in enajst podaj.

»Iskreno, sem tekmovalec in za poraz nam je bilo očitno malo mar,« je pod vtisom Kobejevi smrti in o tem, da so bili z glavo vse prej kot v tekmi, povedal branilec Houstona Austin Rivers.

Izidi – Denver : Houston 117:110, Atlanta: Washington 152:133, New York : Brooklyn 110:97, Orlando : Los Angeles Clippers 97:112, Portland : Indiana 139:129, Memhpis : Phoenix 114:109, New Orleans : Boston 123:108, San Antonio : Toronto 106:110.

Komentarji: