Krka okrepljena z reprezentantom Blažem Mahkovicem (VIDEO)

Slovenski košarkar, ki igra na krilnem položaju, je bil v minuli prvoligaški sezoni drugi najboljši strelec.
Fotografija: Blaž Mahkovic je tudi reprezentant. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Blaž Mahkovic je tudi reprezentant. FOTO: Roman Šipić/Delo

Novo mesto – Slovenski košarkarski prvoligaš Krka je svoje vrste okrepil z reprezentančnim krilnim igralcem, 28-letnim in 201 centimeter visokim vsestranskim Blažem Mahkovicem, ki se je novim soigralcem že pridružil na treningih, v novomeškem dresu pa bo zaigral s prihodnjim tednom, morda že v sobotnem dvoboju lige ABA s Crveno zvezdo v Beogradu.


Od Triglava do Heliosa


Mahkovic je kariero začel v kranjskem Triglavu, nato pa si je na slovenskih parketih kruh služil še pri Škofji Loki, Heliosu in Olimpiji, na tujem pa ga je pot vodila k Igokei. Minulo sezono se je vrnil v domžalski dres in bil s povprečjem 19 točk, 6,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo drugi strelec in šesti najkoristnejši igralec slovenskega prvoligaškega tekmovanja.


Letos štirikrat pod državno zastavo


Na letošnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo je štirikrat nastopil pod državno zastavo. »Vesel sem, da sem postal član Krke, saj vsi vemo, za kako urejen kolektiv gre. Verjamem, da bo naše sodelovanje zelo uspešno, in se že veselim prvih tekem,« je ob obljubi zvestobe novemu delodajalcu poudaril Mahkovic, ki bo jutrišnji derbi s Petrolom Olimpijo še izpustil.

Preberite še:

Komentarji: