Krka se še prebuja po obstanku v ligi ABA

Prvi tekmi 7. kola lige Nova KBM za prvaka danes, derbi jutri v Tivoliju.
Fotografija: Simon Petrov zahteva od Krkinih košarkarjev zmago. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Simon Petrov zahteva od Krkinih košarkarjev zmago. FOTO: Leon Vidic

Sedmo kolo lige Nova KBM bi že utegnilo dati prvega nosilca končnice, saj bi si košarkarji Sixta Primorska s četrtkovo zmago nad Petrolom Olimpijo v Tivoliju priigrali težko nadomestljivo prednost. Zaradi gneče na lestvici pa bo vroče že danes, saj se vsi zavedajo, kolikšno prednost prinaša tekma več v domači dvorani v izločilnih dvobojih četrtfinala.

Na potezi bo predvsem Krka. Odkar si je zagotovila obstanek v ligi ABA, je v DP odigrala štiri tekme in dobila le eno. Po zmagi v Domžalah je zapored klonila proti Rogaški, Sixtu Primorski in Petrolu Olimpiji, zato mora v preostalih štirih nastopih znova prižgati motorje, prvič že v novem soočenju s Heliosom, ki ga so v tej sezoni ugnali že trikrat. Trener Novomeščanov Simon Petrov se strinja: »Smo v nizu treh porazov, zato preprosto moramo zmagati. Imamo težave z igralskim kadrom, a to ne sme biti izgovor za slabše predstave. Fantje, ki imajo možnost igranja, morajo dati še več od sebe.«
 

Kdo namesto Ilirije?


Zaradi razvlečenega ustroja DP z 28 »ogrevalnimi« tekmami pred končnico, je liga za obstanek doslej prinesla celo več vznemirjenja kot tekme najboljše šesterice, ki že ima zagotovljene vstopnice za četrtfinale. Za preostali dve mesti so pred zadnjimi tremi koli v ligi za obstanek še vedno v igri tri izenačena moštva, Šenčur GGD, Šentjur in Zlatorog, v šestih mesecih pa je padla le ena konkretna odločitev: Ilirija se po dveh letih druženja s prvoligaši vrača stopničko nižje, nadomestil pa jo bo prvak 2. SKL. V slednji bodo v soboto vstopili v polfinale končnice, najbolj prepričljiv pa je bil doslej Podčetrtek, ki je pod imenom Terme Olimia igral v ligi Nova KBM v sezoni 2016/17.

Pari 7. kola lige za prvaka, danes: Krka – Helios Suns (19), Rogaška – Hopsi Polzela (19); četrtek: Petrol Olimpija – Sixt Primorska (20); vrstni red: Sixt Primorska 5:0, Petrol Olimpija 4:1, Rogaška 3:3, Krka in Hopsi Polzela po 2:4, Helios Suns 1:5.

Komentarji: