LA Lakers v gosteh meljejo vse po vrsti

Branilci naslova najboljšega v NBA so v Houstno prišli še do šeste zmage v zadnjih sedmih tekmah. Najslabši strelski večer Stepha Curryja.
Fotografija: V zvezdniškem troboju v Houstonu je bil najučinkovitejši najmanj slavni Anthony Davis. FOTO: Carmen Mandato/Usa Today Sports
Odpri galerijo
V zvezdniškem troboju v Houstonu je bil najučinkovitejši najmanj slavni Anthony Davis. FOTO: Carmen Mandato/Usa Today Sports

Koronavirus še ni ustavil košarkarskega ritma v NBA, razen v Bostonu. V središču današnjih tekem pa je bila zvezdniška bitka LeBrona Jamesa, Anthonyja Davisa in Jamesa Hardna v Houstonu. Prvaki LA Lakers so zanesljiv premagali Houston s 120:102. 

Prvi strelec je bil s 27 točkami Davis, LeBron James jih je dodal 18, jezerniki pa so se s šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah povzpeli na vrh lige NBA.

Oba zvezdnika sta imela veliko pomoči pri soigralcih s klopi, ki so dosegli kar 54 točk. Izkazali so se Talen Horton-Tucker (17 točk), Montrezl Harrell (16) in Kyle Kuzma (13), branilci naslova prvaka pa imajo z gostovanj na uvodu v novo sezono popoln izplen.

»Moramo postati ekipa, ki je najboljša v obrambi. Danes smo zadevali mete, vendar pa bodo prišli večeri, ko žoga ne bo hotela skozi obroč. Tega ne moremo nadzorovati. Lahko pa nadzorujemo, kako igramo v obrambi,« je po tekmi dejal Davis.

Z njim se je strinjal tudi prvi zvezdnik lige James: »Naš glavni cilj je, da postanemo najboljša obrambna ekipa lige.«

Prvi strelec gostiteljev je bil Christian Wood s 23 točkami, James Harden pa je dosegel 20 točk in devet podaj.

Do zmage je prišla tudi druga losangeleška ekipa, Clippers, za katero je Kawhi Leonard dosegel 35 točk in presegel 10.000 točk v karieri NBA. Clippers so v domači dvorani dolgo zaostajali, nato pa po preobratu le ugnali Chicago s 130:127.

Stephen Curry je imel najslabši strelski večer v karieri, a brez poseledic za Golden State. FOTO: Ezra Shaw/AFP
Stephen Curry je imel najslabši strelski večer v karieri, a brez poseledic za Golden State. FOTO: Ezra Shaw/AFP


Mike Conley je zbral 22 točk, Rudy Gobert pa 20 skokov in skupaj sta pomagala Utahu do zmage nad Detroitom s 96:86. Minnesota je s 96:88 premagala San Antonio in prekinila niz sedmih zaporednih porazov.

Nikola Jokić je dosegel nov dvojni dvojček in končal pri 22 točkah ter desetih skokih za Denver , ki je v gosteh premagal New York s 114:89. Vlatko Čančar je za ekipo iz Kolorada odigral tri minute in v statistiko vpisal en skok in eno izgubljeno žogo.

Na tekmi, kjer je Stephen Curry prikazal najslabši strelski večer kariere, je Golden State premagal Toronto s 106:105. Curry, ki je bil pred tekmo drugi strelec lige v tej sezoni, je bil tarča čvrste obrambe Toronta, ki je ustavila dvakratnega najkoristnejšega igralca lige (MVP) pri le 11 točkah (ob metu 16:2). Zmago je bojevnikom prinesel Damion Lee, ki je zadel prosta meta 4,3 sekunde pred koncem.

Preberite še:

Komentarji: