Lapornik zopet v dresu Petrola Olimpije

Miha Lapornik, ki je s košarkarskimi državnimi prvaki podpisal enoletno pogodbo, je njihov dres nosil že v sezoni 2015/16.
Fotografija: Miha Lapornik se vrača v Petrol Olimpijo Foto Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Miha Lapornik se vrača v Petrol Olimpijo Foto Roman Šipić/Delo

Ljubljana - Občasni slovenski košarkarski reprezentant Miha Lapornik bo v sezoni 2018/19 zopet igral za Petrol Olimpijo.

»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Petrolu Olimpiji. Z direktorjem Romanom Liscem so pogovori potekali že pred začetkom sezone 2017/18, a se nismo našlii, tokrat se nam je posrečilo. Želim pomagati zmajem na poti do ubranitve naslova državnega prvaka, hkrati pa prikazati čim boljše predstave v evropskem tekmovanju in ligi ABA«, je dejal celjski košarkar.

Direktor Petrola Olimpije Roman Lisac pa je izrazil zadovoljstvo ob Lapornikovi vrnitvi v moštvo in dodal: »Lapornik bo prav gotovo v veliko pomoč na parketu in izven njega, saj je poleg dejstva, da velja za košarkarja z izjemno mehko roko, hkrati velik profesionalec, ki ga bo ljubljanska publika zagotovo hitro znova vzljubila.«


Nazadnje član Zlatoroga in Cluja


V sezoni 2017/18 je bil sicer Lapornik član Zlatoroga ter imel na desetih tekmah povprečje 19,1 točke in bil drugi najboljši strelec lige Nova KBM. V dresu Cluj-Napoca je igral v Fibinem evropskem pokalu, v katerem je na petih tekmah v povprečju dosegel 9,8 in 2,6 skoka na tekmo, medtem ko je v 22 dvobojih državnega prvenstva dosegel 9,6 točke in 2,4 točke na tekmo.
 

Komentarji: