LeBron s »tekmo kariere« popeljal Konjenike v finale (VIDEO)

Cleveland je na sedmi tekmi finala vzhodne konference premagal Boston s 87:79.
Fotografija: LeBron James je Cleveland lastnoročno popeljal v finale lige NBA, jih lahko pripelje tudi do naslova prvaka? FOTO: Maddie Meyer/Afp
Odpri galerijo
LeBron James je Cleveland lastnoročno popeljal v finale lige NBA, jih lahko pripelje tudi do naslova prvaka? FOTO: Maddie Meyer/Afp

Dobe LeBrona Jamesa  v Clevelandu (še) ni konec, najboljši košarkar tega tisočletja bo še devetič zaigral v velikem finalu lige NBA. Cleveland je na odločilni sedmi tekmi v gosteh premagal Boston s 87:79, LeBron pa je dosegel 35 točk, 15 skokov in devet asistenc v po mnenju njegovega trenerja Tya Lueja najboljši tekmi njegove kariere. 

Lue je od LeBrona zahteval, da odigra celo tekmo, zato je moral James nekoliko prilagoditi svoj pristop. Na vsakem koraku je poizkušal varčevati z močmi, sploh v prvem polčasu je igral nekoliko z ročno zavoro, kar se je poznalo na rezultatu. Boston je vodil že z 12 točkami razlike, sredi tretje četrtine so še vedno imeli vodstvo, nato pa je LeBron vzel stvari v svoje roke in dokončal serijo. 
 

Tudi brez Lova lahko zmagujejo


To mu je uspelo v glasnem TD Gardnu v Bostonu, kjer nikomur ni lahko igrati, uspelo mu je tudi brez poškodovanega Kevina Lova in z bržkone najslabšo ekipo okrog sebe, odkar je v Clevelandu. »Odigrati takšno tekmo v Bostonu, in to odločilno v končnici, to je enostavno neverjetno. LeBron je že veliko tekem odigral na najvišjem nivoju, ta pa mislim, da je bila njegova najboljša,« je svojega varovanca po veliki zmagi hvalil Lue. 

Drugi najboljši strelec Clevelanda je bil Jeff Green z 19 točkami, pri Bostonu jih je novinec Jayson Tatum dosegel 24. Postal je prvi novinec po Kareemu Abdul-Jabbarju, ki je v prvi sezoni v ligi NBA odigral več kot 10 tekem v končnici, na katerih je dosegel vsaj 20 točk. Al Horford jih je dodal 17, manjkal je prispevek Terryja Rozierja, ki je vknjižil le štiri točke. 
 

Le sedem trojk iz 39 poizkusov


Boston je bil katastrofalen pri metu za tri, zadeli so le sedem trojk iz 39 poizkusov, Rozier je zgrešil vseh 10 metov. Boston kljub izpadu ni bil pretirano razočaran, saj so že z uvrstitvijo v konferenčni finale presegli napovedi pred sezono. Cleveland je mukoma prišel v finale, tam pa ga čakata ali Golden State ali Houston, potnika v finale bomo dobili v noči na torek. 

Komentarji: