Legendi Wade in Nowitzki sta se poslovili s po 30 točkami (VIDEO)

Dwayne Wade in Dirk Nowitzki sta se še zadnjič v karieri predstavila domačemu občinstvu v Miamiju in Dallasu. Trojni dvojček Dončića, slovo Dragića od končnice.
Fotografija: Predaja štafete pri Dallasu, Dirk Nowitzki ekipo, za katero je igral 21 let, prepušča Luki Dončiću. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Predaja štafete pri Dallasu, Dirk Nowitzki ekipo, za katero je igral 21 let, prepušča Luki Dončiću. FOTO: Usa Today Sports

Košarkarji Miamija so v svoji American Airlines Areni brez težav premagali Philadelphio s 122:99, a je imel večer tudi črno piko, saj je Detroit slavil v Memphisu in tako dokončno izločil Vročico iz igre za končnico. To vseeno ni pokvarilo slavja na Floridi, kjer se je Dwayne Wade še zadnjič predstavil domačemu občinstvu pred tekmovalnim slovesom.

Pred tekmo so mu pripravili video, v katerem so govorili družinski člani in nekateri najpomembnejši igralci, s katerimi je Wade igral v karieri. »Še pred tekmo me boste spravili v jok,« je v smehu Wade odvrnil občinstvu, nato pa zaigral kot v najboljših letih. Dosegel je 30 točk, tri skoke in tri asistence in bil tako najboljši strelec Miamija, zadel je deset od 23 metov iz igre. 

Zadnja domača novinarska konferenca Wada. FOTO: AFP
Zadnja domača novinarska konferenca Wada. FOTO: AFP


K njegovi predstavi je veliko pripomogel tudi Goran Dragić, v 32 minutah na parketu je ob sicer slabem metu (2/10) zbral le šest točk, a se je izkazal s 13 asistencami in tremi skoki. Philadelphia je igrala brez Joela Embiida, najboljši strelec je bil rezervni center Greg Monroe z 18 točkami. 


 

Tudi Nowitzki pomahal Dallasu v slovo


Podobno je bilo tudi vzdušje v Dallasu, kjer so domačini s 120:109 premagali Phoenix. Dirk Nowitzki pred tekmo sicer ni uradno napovedal, da se bo upokojil, a je bilo vseeno pričakovati, da je bila 21. sezona za 40-letnika tudi zadnja. Lastnik ekipe Mark Cuban je pozval navijače, da zgodaj pridejo v dvorano in spodbujajo Dirka in odzvali so se, dvorana je bila razprodana, Dirk pa se jim je oddolžil in vrgel kar prvih osem metov Dallasa na tekmi.

»Zdaj že veste. To je bila moja zadnja domača tekma,« je Nowitzki nagovoril navijače, ob tem pa so ga premagovala čustva. »Preveč je ljudi, ki bi si zaslužili zahvalo. Ne samo za danes, temveč za vseh 21 let. Predvsem lastnik kluba, trener in navijači. Veliko je bilo nihanj, a ves čas ste bili ob meni. To cenim. Tu so tudi soigralci. Tudi njim gre zahvala. Bili so zelo potrpežljivi. Bržkone sem jih zbral vsaj 200. Hvala prijateljem in staršem, ki so tukaj. Hvala tudi košarkarjem Phoenixa, ki so mi dovolili, da mečem in zadevam. Le Jamal Crawford mi je z 51 točkami ukradel šov. Jezen sem nanj, ne, ne, šalim se,« je še povedal Nowitzki, ki je končal je s 30 točkami, kar je njegov najboljši izkupiček v sezoni, dodal jim je še osem skokov in tri asistence.

Tudi Dirk Nowitzki se med tekmo ni mogel izogniti solzam. FOTO: Reuters
Tudi Dirk Nowitzki se med tekmo ni mogel izogniti solzam. FOTO: Reuters


V 32 minutah na parketu je bil spet izvrsten tudi Luka Dončić, ki se je izkazal z novim trojnim dvojčkom. Dosegel je 21 točk, 16 skokov in 11 asistenc, iz igre je metal 6/14, od tega je zadel dve trojki iz petih poizkusov. Dončić je bil drugi najboljši strelec Dallasa, ki je že dolgo časa brez možnosti za končnico, do konca njegove prve sezone v dresu ekipe iz Teksasa pa ga čaka le še gostovanje v San Antoniu v noči na četrtek. 


Poslovil se je tudi Magic Johnson


Še ena legenda se je poslovila sinoči, ampak s funkcionarskega stolčka. Pred zadnjo tekmo LA Lakers v tej sezoni je odstopil predsednik Magic Johnson. »Bolj sem užival, ko nisem bil na tem položaju in sem bil le ambasador kluba. Želim znova uživati v življenju. Zamudil sem zadnjo domačo tekmo Dwyana Wada, tudi vabilu Serene Williams na dobrodelno akcijo se nisem mogel odzvati. Zdaj, ko nisem več predsednik kluba, nisem več vezan, temveč sem prost in rad uživam v tem položaju. Uspešno sem začel sestavljati mozaik, moj naslednik bo pripeljal še kakšnega zvezdnika in že v naslednji sezoni bodo Lakers spet v igri za naslov,« je povedal Johnson, ki je lani v Los Angeles pripeljal LeBrona Jamesa.

Magic Johnson ni več predsednik Los Angeles Lakers. FOTO: Usa Today Sports
Magic Johnson ni več predsednik Los Angeles Lakers. FOTO: Usa Today Sports


Po njegovem prihodu so bili Jezerniki na dobri poti proti končnici, vse pa se je porušilo po poškodbi prvega zvezdnika. Izpustil je 17 tekem, vendar tudi po njegovi vrnitvi ni bilo dosti bolje in nekdaj ena najboljših ekip lige že šestič zapored ne bo igrala v končnici.

Komentarji: