Leteči Dončić ponovno ključ do Dallasove zmage (VIDEO)

Ljubljančanovo moštvo je bilo v sedmem dvoboju sezone košarkarske lige NBA s 107:106 boljše od Orlanda.
Fotografija: Luka Dončić je ohranil strelsko povprečje 27 točk na tekmo. FOTO: Tom Pennington/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je ohranil strelsko povprečje 27 točk na tekmo. FOTO: Tom Pennington/AFP

Moštvu Dallas Mavericks je v sedmem dvoboju sezone košarkarske lige NBA do pete zmage, tokrat pred 19.487 gledalci v domači dvorani American Airlines Center s 107:106 nad Orlandom, ponovno najizdatneje pomagal slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki ni hotel pokvariti dosedanjega strelskega povprečja (26,7 točke na tekmo) in je bil spet najučinkovitejši mož na parketu. Sinoči je v 37 minutah in pol na parketu kljub slabemu metu z razdalje prispeval 27 točk (prosti meti 6:7, za dve 9:14, trojke 1:7), od tega tudi zadnje štiri svojega moštva v obračunu, ki je imel nekoliko nepričakovano infarktno končnico.


Zasuk z Dončićevo pomočjo


Skoraj polne tri četrtine so bili v prednosti gostje, ki so si sredi tretjega dela nabrali že udobnih 11 točk naskoka. Tedaj pa je ravno Dončić, ki je v dvoboju prispeval še po sedem skokov in asistenc, dosegel štiri zaporedne točke in poskrbel, da je bil Dallas v hipu, po delnem izidu 9:0, le še točko zadaj. Ko je domača zasedba s trojko Tima Hardawaya Jr., ki mu je podal 20-letni Ljubljančan, prešla v vodstvo z 82:79, se je zdelo, da se je tehtnica vendarle prevesila na njeno stran. A so košarkarji Orlanda še enkrat stisnili zobe in štiri minute in pol pred zadnjim piskom sirene spet ušli za dve točki (100:98).

Najučinkovitejši je bil, ko je bilo najbolj potrebno. FOTO: Tom Pennington/AFP
Najučinkovitejši je bil, ko je bilo najbolj potrebno. FOTO: Tom Pennington/AFP


Infarktna končnica


Dallasov odgovor je bil takojšen, ključna pa je bila trojka Doriana Finney-Smitha, ki je tri minute in pol pred koncem izkoristil Dončićevo asistenco. Nato je Luka še sam prispeval štiri zaporedne točke za Dallasovo vodstvo s 107:102, nakar so gledalci spremljali infarktno končnico, v kateri so domači zapravljali priložnosti – tudi Dončić je zgrešil poskus trojke in meta izpod koša ter še nenatančno podal –, tekmec pa tega ni znal v celoti unovčiti: približal se je na točko zaostanka (106:107), sekundo in desetinko pred koncem pa je odločilni met z razdalje zgrešil center Nikola Vučević, ki se je sicer veselil dvojnega dvojčka za 19 točk in 11 skokov.

Le poskusi trojk se mu nikakor niso izšli. FOTO: Tom Pennington/AFP
Le poskusi trojk se mu nikakor niso izšli. FOTO: Tom Pennington/AFP


Dončić je bil z naskokom najuspešnejši igralec zmagovalnega moštva, še najbolj mu je sledil Maxi Kleber s 14 točkami. Pri poražencih, ki so morali že šestič v sezoni in četrtič doslej na kolena, je bil s 23 točkami najbolj pri metu Aaron Gordon, poleg Vučevića pa se je z dvojnim dvojčkom za 13 točk in deset skokov pohvalil še Jonathan Isaac. Moštvo Dallasa nov domač izziv čaka v noči na soboto, ko bo gostilo Kratkohlačnike iz New Yorka, ki so slabo – z zgolj eno zmago v sedmih dvobojih – odprli novo sezono. Že v noči na jutri bo v pogonu Goran Dragić, njegov Miami bo gostoval v Phoenixu.

Preberite še:

Komentarji: