Luka Dončić fantastičen tudi v Houstonu (VIDEO)

Dallasov as še posebej blesti v teksaških derbijih, proti San Antoniu 42 točk, tokrat 41.
 
Fotografija: Luka Dončić je brez težav zadeval tudi ob Houstonovem centru Clintu Capeli. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je brez težav zadeval tudi ob Houstonovem centru Clintu Capeli. FOTO: USA Today Sports

Ljubitelji lige NBA so z velikim zanimanjem pričakali dvoboj med košarkarji Houstona in Dallasa. V njem sta se soočili do tedaj tretja in šesta najboljša zasedba v zahodni konferenci, veliki teksaški derbi pa je hkrati prinesel spopad med prvim strelcem sezone Jamesom Hardnom in Luko Dončićem, tretjim na lestvici najučinkovitejših. V vseh postavkah je bil uspešnejši čudežni slovenski mladec. Dallas je prekosil domače moštvo s 137:123 in dosegel peto zaporedno zmago, Ljubljančan pa se je izkazal z 41 točkami, 10 asistencami in 6 skoki v 34 minutah igre. Harden je zmogel 32 točk, 9 skokov in 11 asistenc.
 
Z metom za dve točki 10:15, za tri 5:14 in prostimi meti 6:8 je Dončić še na četrti tekmi v nizu dosegel več kot 30 točk in le za eno točko zaostal za svojim osebnim strelskim rekordom, ki ga je zapečatil pred petimi dnevi v prvem teksaškem derbi sezone s San Antoniom (117:110). Tokrat je na parketu prebil eno minuto manj kot na sanjski večer, kar je bila morda tudi odločilna razlika, in je lahko igro dokončno zapustil že minuto in 48 sekund pred iztekom časa. Dallas  si je namreč že zagotovil prepričljivo zmago, mimo pa je tudi že bil izbor najboljšega košarkarja tekme, pri katerem ni bilo dvoma.


 

Dallas že pred Houstonom

 
Slovenski velezvezdnik je tako z učinkom kot z »umetniškim vtisom« poskrbel, da so v njegovi senci ostali tako soigralci, med katerimi sta izstopala Tim Hardaway (31 točk) in Kristaps Porzingis (23 točk in 13 skokov), kot vsi tekmeci. Pri Houstonu, ki je že v prvem polčasu zaostal s 36:55 in v tretji četrtini z 69:89, a se je pred stopnjevanjem Dončićeve ekshibicije nevarno približal na 105:110, so poleg Hardna zadevali tudi drugi člani začetne peterke. Russell Westbrook je zbral 27 točk, Clint Capela 21 točk in 22 skokov, PJ. Tucker in Danuel House po 16 točk, toda vsi košarkarji s klopi so skupaj dosegli le 11 točk, Dallasovi 28.
 
Dallas igra v zadnjih tekmah vse bolj učinkovito – Golden Statu je nasul 142 točk, Clevelandu 143 in Houstonu 137 –  in je izboljšal svoj sezonski izkupiček na 11 zmag in pet porazov, s katerim je prehitel Houston (11:6).
 

Komentarji: