Luka Dončić po vmesnih izidih četrti v zahodni konferenci

V glasovanju za tekmo vseh zvezd lige NBA, ki bo 18. februarja v Indianapolisu, vodi grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo.
Fotografija: Luki Dončiću se nasmiha nov nastop na tekmi vseh zvezd lige NBA. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luki Dončiću se nasmiha nov nastop na tekmi vseh zvezd lige NBA. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

V košarkarski ligi NBA so vnovič objavili vmesne izide glasovanja za tekmo vseh zvezd All-Star. V zahodni konferenci je doslej največ glasov prejel legendarni Američan LeBron James (nekaj čez tri milijone), slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je prvi med branilci zahoda z 2,5 milijona glasovi in skupno četrti na zahodu.

Več glasov od Dončića imata na zahodu ob Jamesu še ameriški as Kevin Durant (2,777 milijona) in srbski velikan Nikola Jokić (2,773 milijona). Mejo dveh milijonov je presegel tudi ameriški branilec Stephen Curry (2,1).

Na vzhodu in skupno vodilni v glasovanju pa je grški zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo (3,4 milijona), sledita pa mu Kamerunec Joel Embiid (2,97) in Jason Tatum (2,93). Med branilci vzhoda je na prvem mestu Tyrese Haliburton (2,1).

Glasovanje bo potekalo do 20. januarja, tekma največjih zvezdnikov lige NBA pa bo 18. februarja v Indianapolisu. V skupnem seštevku za izbor ekipe glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov, po 25 odstotkov pa izbor košarkarje in novinarjev.

Komentarji: