Luka Dončić si je v večeru brez obramb dal strelskega duška

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA na domačem parketu s 144:126 premagali Los Angeles Clippers. Slovenski zvezdnik je dosegel 44 točk.
Fotografija: Ob šovu Luke Dončića je bil nemočen tudi zvezdniški novinec pri gostih iz Kalifornije James Harden. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Ob šovu Luke Dončića je bil nemočen tudi zvezdniški novinec pri gostih iz Kalifornije James Harden. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA prišli do nove zmage, na domačem parketu so bili s 144:126 boljši od Los Angeles Clippers. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je spet blestel v dresu teksaške zasedbe in zbral 44 točk, šest podaj in šest skokov.

Za Dallas je to sedma zmaga v letošnji sezoni, s čimer je trenutno na drugem mestu zahodne konference le za prvakom Denverjem. Tekma je štela tudi za medsezonski turnir lige, kjer Dallas igra v zahodni skupini B in je zdaj pri eni zmagi in porazu.

Zasedbo iz Teksasa je s 44 točkami znova vodil slovenski as. Ta je tokrat zadel 17 od 21 metov iz igre, iz devetih poskusov za tri točke pa je bil natančen šestkrat. Dobro je bil strelsko razpoložen tudi Kyrie Irving, ki je dosegel 27 točk, Tim Hardaway ml. pa 17.

»Vedno pravim, da ne igrava samo midva,« je Dončić po tekmi dejal o sebi in Irvingu: »Vsi prispevajo. Ne gre samo za naju, vsi nama pomagajo. Ko igramo dobro, k temu pripomorejo tudi vsi ostali. Vsaka tekma je pomembna. Še posebej v medsezonskem turnirju moraš zmagati vsako možno tekmo in to tudi poskušamo.«

Dallas je odločilno razliko proti ekipi iz mesta angelov naredil v drugi četrtini, ki jo je dobil s 47:18. K temu je pripomogel tudi Dončić, ki je 27 svojih točk dosegel v prvem polčasu.

Zvezdniški dvoboj Kevinu Durantu, moštveni pa LeBronu Jamesu 

LeBron James je z 32 točkami Los Angeles Lakers vodil do zmage po preobratu s 122:119 nad Phoenixom. Po udarcu v spodnji del leve noge je 38-letni veteran prikazal še eno predstavo, ki ni bila v skladu z njegovo starostjo, in je jezernikom pomagal prekiniti niz treh porazov. Dodal je še 11 skokov in šest podaj.

Za Phoenix je Kevin Durant dosegel 38 točk, Phoenix pa je pred tem vodil za 14 točk, ob polčasu pa je bilo 63:55. A Los Angeles je z delnim izidom 14:0 in polaganjem Austina Reavesa v zadnji četrtini povedel prvič po prvi četrtini, do konca pa so prednost tudi zadržali.

Boston je po dveh zaporednih porazih doma prepričljivo s 121:107 premagal Brooklyn. Jaylen Brown je zbral 28 točk, Jaylen Tatum pa 23.

Do šeste zmage v sezoni, pete zaporedne, so prišli košarkarji Minnesote, ki so s pomočjo 29 točk Karla-Anthonyja Townsa in 28 Anthonya Edwardsa s 117:110 v gosteh ugnali San Antonio. Za slednje je letošnji prvi izbor na naboru lige Victor Wembanyama dosegel 29 točk, devet skokov, štiri podaje in štiri bloke.

Mavericks bodo v nedeljo v New Orleansu začeli serijo štirih gostovanj.

Preberite še:

Komentarji: