Luka Dončić začel pogumno in se spogledoval z dvojnim dvojčkom (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so ostali praznih rok na gostovanju pri Phoenixu pod taktirko Igorja Kokoškova (100:121).
Fotografija: Luka Dončić (ustavlja napad Trevorja Arize) je ob debiju prispeval 10 točk. FOTO: Matt York/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić (ustavlja napad Trevorja Arize) je ob debiju prispeval 10 točk. FOTO: Matt York/AP

Phoenix – Dolgo napovedovani in nestrpno pričakovani ognjeni krst med elito onstran luže, v košarkarski ligi NBA, je slovenski čudežni deček Luka Dončić, tretji izbor zadnjega nabora, opravil pogumno in spodobno. Trener Rick Carlisle mu je namreč namenil veliko minutažo (31 minut), v tem času je bil med vodilnimi strelci Dallasa, ki pa je novo sezono vendarle načel s porazom. Na gostovanju v dvorani Talking Stick Resort Arena je namreč priznal premoč nekdanjemu selektorju slovenske izbrane vrste Igorju Kokoškovu in njegovemu Phoenixu, ki je bil v prednosti domala ves dvoboj, naposled pa se je razveselil prepričljive zmage s 121:100.


Sredi tretjega dela že 16 točk zadaj


Ključ do zmage Sonc, pri katerih si je svojčas kruh služil tudi Goran Dragić, je bil zaključek uvodne četrtine, ko je domača prednost v hipu poskočila na udobnih trinajst točk. Gostje se dolgo časa nikakor niso znali vrniti v igro, sredi tretjega dela so bili že 16 točk zadaj, šele v zaključku obračuna pa so zavihali rokave in strnili vrste. Dvakrat so se približali na zgolj štiri točke zaostanka (nazadnje pri 92:96), kar pa je ekipo Phoenixa takoj razjezilo in je s trojko izjemno razigranega Devina Bookerja spet nekoliko izdatneje ušla, nato pa do konca povsem zagospodarila na igrišču. Dallas, ki je v pripravljalnem obdobju vpisal po dve zmagi in poraza, je torej sezono odprl praznih rok, nadaljeval pa jo bo v noči na nedeljo, ko bo pred domačim avditorijem gostil Minnesoto.

FOTO: Christian Petersen/AFP
FOTO: Christian Petersen/AFP


Brez zadete trojke


Komaj 19-letni ljubljanski biser je seveda našel mesto v začetni peterki poražencev in nato na parketu prebil več kot pol ure, v tem času pa se zelo približal dvojnemu dvojčku, saj je desetim točkam dodal še osem skokov (in štiri asistence). Njegov met sicer ni bil blesteč, roka se mu je zašibila pri obeh prostih metih, ki ju je izvajal, pri metih za dve je bil skoraj polovično uspešen (5:11), trojke pa je poskusil zadeti petkrat, a ni niti enkrat zadel tarče. Prav vsi člani začetne peterke so prispevali dvomestno število točk, DeAndre Jordan se je veselil dvojnega dvojčka (11 točk, 12 skokov), učinkovitejši od vseh pa je bil rezervist Dwight Powell s 16 točkami. V zmagovalni vrsti se je Booker ustavil šele pri 35 točkah (trojke 5:6), prvi izbor letošnjega nabora, center DeAndre Ayton, pa je navdušil z 18 točkami, 10 skoki in šestimi asistencami.

FOTO: Christian Petersen/AFP
FOTO: Christian Petersen/AFP

Preberite še:

Komentarji: