Luka z drugega planeta, 43 točk, 17 skokov, 13 podaj in zmaga

Košarkarji Dallasa so po podaljšku premagali LA Clippers s 135:133, odločilne točke je s trojko ob sireni dosegel Luka Dončić.
Fotografija: Dallas je po zaslugi fenomenalnega Luke Dončića izenačil izid v zmagah proti LA Clippers. Ljubljančan je za zmago zadel trojko v zadnji sekundi podaljška. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Dallas je po zaslugi fenomenalnega Luke Dončića izenačil izid v zmagah proti LA Clippers. Ljubljančan je za zmago zadel trojko v zadnji sekundi podaljška. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Luka Dončić je premagal LA Clippers. Ljubljančan je s sijajno igro v četrti tekmi končnice NBA s trojko ob zvoku sirene v podaljšku izenačil izid v zmagah na 2:2. Dallas je favorizirane tekmece strl brez pomoči Latvijca Kristasa Porzingisa, zato je bil Dončić še pod težjim bremenom.

Toda komaj 21-letni zvezdnik lige NBA je v velikem slogu zmogel vse in kot igralec z drugega planeta popeljal Dallas do velike zmage. Njegov učinek (43 točk, 17 skokov in 13 podaj v 46 minutah) je bil fantastičen, saj so zdravniki zeleno luč za njegov nastop prižgali šele dobro uro pred dvobojem, potem ko si je v tretji tekmi zvil gleženj.



»Ne znam vam opisati občutkov, ki sem jih imel, ko sem videl, da gre žoga v koš. Ko sem opazil, kako celotna ekipa teče proti meni, je bil to eden najlepših občutkov, kar sem jih doživel kot igralec,« je priznal Dončić, ki šele drugo sezono igra v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Zatem je pohvalil tudi soigralce. »Imamo izjemno skupino fantov. Vem, da imajo LA Clippers eno od najboljših moštev v ligi. A mi smo pokazali srce, pokazali smo, da se znamo boriti in da znamo tudi zmagati, ko je to potrebno,« je še dejal slovenski as, ki se ni pozabil zahvaliti niti zdravniškemu osebju pri Dallasu.

»Zjutraj se nisem počutil dobro. A ko sem stopil na parket, sem vedel, da bo šlo. Soigralci so mi veliko pomagali, osebje, ljudje, katerih imen ne slišite velikokrat. Opravili so izjemno delo, ves dan so bili z mano. To je tudi njihova zmaga,« je še poudaril Dončić, za katerega je trener Rick Carlisle dejal, da je igral, kot da bi bil z drugega planeta.

Luka Dončić je postavil je še en mejnik v NBA, saj je postal najmlajši igralec v končnici, ki je trojni dvojček zabelil z vsaj 40 točkam.

Prvi finalist v vzhodni konferenci je Boston, ki je pometel s Philadelphio s 4:0 v zmagah.

Izida:

Dallas (7) : LA Clippers (2) 135:133 po podaljšku – 2:2


(Dončić 43 – met za dve 21:14, met za tri 10:4), 17 skokov in 13 podaj, Burke 25, Hardaway 21, Curry 15, Porzingis ni igral; Williams 36, Leonard 32, Zubac 15, Jackson 14, George 9).
 

Philadelphia (6) : Boston (3) 106:110 – 0:4


(Embiid 30 in 10 skokov, Harris 20, Milton in Richardson po 14; Walker 32, Tatum 28 in 15 skokov, Brown 16, Theis 15).

Komentarji: