»Mehurček« resna opcija tudi za ligo NBA 2020/21

Dokler se razmere ne bodo spremenile, bo to očitno edini možni način za igranje košarke.
Fotografija: Ligo NBA so prekinili 11. marca. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ligo NBA so prekinili 11. marca. FOTO: Reuters

Orlando – Tako imenovani »mehurček«, v katerem se trenutno nahajajo košarkarji lige NBA, bi lahko postal stalnica tudi v sezoni 2020/21, je v pogovoru za ESPN potrdila direktorica združenja profesionalnih košarkarjev lige NBA Michele Roberts. Dejala, da bi lahko bil ukrep nujen, da bi prihodnjo sezono sploh izpeljali. Med pogovorom je pozdravila nadzorovano okolje, v katerem doslej ni bilo pozitivnih testov in ni prineslo drugih večjih težav.

V ligi NBA niso zabeležili pozitivnih testov že tri tedne, nekateri košarkarji, ki so bili pozitivni, pa so morali v karanteno, še preden so se odpravili v Orlando, kjer bo odvijal zaključek sezone. »Nisem kot predsednik Donald Trump, ki je verjel, da bo virus izginil v dveh tednih. Molim pa, da se bomo za začetek prihajajoče sezone spoprijemali z drugačnimi okoliščinami, ki nam bodo dopuščale normalno igranje košarke,« je dejala Robertsova.
 

Kako zdržati brez družin?


»Poznam le to, kar se dogaja zdaj. Zato se lahko zgodi, da bo 'mehurček' edini možni način za igranje košarke, če se položaj ne bo spremenil,« je še dodala Robertsova, ki se sicer zaveda, da košarkarji ne bi mogli zdržati celotne sezone odrezani od svojih družin.

Je pa presenečena, da v Orlandu vse deluje tako dobro in da bodo na svoj račun zaradi odlične zdravstvene in ostale oskrbe prišli tako igralci na Floridi kot navijači pred televizijskimi ekrani.

Komentarji: