NBA januarja prvič v Parizu

Francoska prestolnica bo 24. januarja gostila tekmo Charlotte – Milwaukee.
Fotografija: Michael Jordan je v pariškem finalu McDonaldsovega turnirja leta 1997 proti grškemu Olympiacosu dosegel 27 točk. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael Jordan je v pariškem finalu McDonaldsovega turnirja leta 1997 proti grškemu Olympiacosu dosegel 27 točk. FOTO: Reuters

Francosko glavno mesto Pariz bo prihodnje leto gostil prvo tekmo NBA v zgodovini, je sporočila najmočnejša košarkarska liga na svetu. Moštvi Charlotte in Milwaukee se bosta pomerili 24. januarja 2020 v dvorani AccorHotels.

Francoska prestolnica se bo pridružila Londonu, ki je že gostil tekmo prvega dela sezone v NBA izven Kanade in ZDA. Ne bo pa prvič, da je kakšen od klubov NBA že gostoval v Parizu. Leta 1994 sta se v predsezoni pomerila Charlotte in Golden State.

Na McDonaldsovem turnirju je v Parizu igral tudi Chicago z najboljšim košarkarjem Michaelom Jordanom na čelu. V moštvu je bil tudi zdajšnji trener prvaka NBA Goden State Steve Kerr. Takrat je v dresu Chicaga igral tudi Boris Gorenc, ki je v finalu proti Olympiacosu dosegel 7 točk.

Več iz te teme:

Komentarji: