NBA: LeBronovi Konjeniki vendarle pokazali mišice (VIDEO)

V tretjem dvoboju konferenčnega finala so košarkarji Clevelanda brez težav, s 116:86, spravili na kolena zasedbo Bostona.
Fotografija: LeBron James je še pravočasno zavihal rokave. Foto Tony Dejak/AP
Odpri galerijo
LeBron James je še pravočasno zavihal rokave. Foto Tony Dejak/AP

Cleveland – Po dveh porazih na gostovanjih na začetku polfinalne serije lige NBA so serijski finalisti, košarkarji Clevelanda, sinoči vendarle pokazali pravi obraz in pred 20.562 gledalci v domači dvorani Quicken Loans Arena prepričljivo, s kar 116:86, odpravili zasedbo Bostona, ki je doživela najtežji poraz v tej končnici, pa tudi v tej sezoni. Tudi četrti dvoboj v ponovitvi polfinalnega para prejšnje sezone bodo gostili Konjeniki – v noči na torek.


17 trojk Clevelanda


O zmagovalcu ni bilo sinoči dvoma niti za trenutek. Komaj so se navijači posedli po tribunah, že je domače moštvo izdatno vodilo z 20:4, razlika se odtlej pod 14 točk ni več spustila. Ogromen razkorak je bil predvsem pri metih z razdalje, saj je Cleveland ob polovični natančnosti zadel kar 17 trojk, gostje pa le šest iz 22 poskusov. V zmagovalni vrsti se je LeBron James razveselil dvojnega dvojčka za 27 točk in 12 skokov, še peterica pa je primaknila dvomestno število točk. Pri poražencih je z 18 točkami izstopal Jayson Tatum.


V zmagah v končnici zdaj 14:6


To je bil sicer jubilejni dvajseti medsebojni obračun teh dveh moštev v končnici, Cleveland je vpisal štirinajsto zmago, sicer pa ostal neporažen še v šestem zaporednem domačem dvoboju v izločilnih bojih.

Komentarji: