Odlična Olimpija pokazala moč in se približala polfinalu

Američani Perry, Jones in Brown so prispevali 57 točk od 81 za zmago Cedevite Olimpije proti neposrednemu tekmecu Mornarju.
Fotografija: Ljubljančani so bili tudi po zaslugi Riona Browna uspešni v Baru. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Ljubljančani so bili tudi po zaslugi Riona Browna uspešni v Baru. FOTO: ABA

Cedevita Olimpija ostaja v igri za nastop v polfinalu lige ABA, v Baru je ekipa Jurice Golemca osvojila zlata vredni točki pri neposrednemu tekmecu Mornarju in dosegla 17. zmago na 22. tekmi regionalnega tekmovanja. Manj uspešna je bila Krka, ki je morala priznati premoč vodilni Budućnosti.



Jarrod Jones je bil prvi junak Cedevite Olimpije, ki je dosegla eno najbolj pomembnih zmag v sezoni regionalnega tekmovanja. Američan, ki je bil naj prejšnjih tekmah precejšen dolžnik, je pokazal znanje, ko je bilo najbolj potrebno. Tekmo je končal z 19 točkami. Še dve več je dosegel Kendrick Perry, dve manj Rion Brown.



Začelo se je spodbudno za moštvo trenerja Golemca, ki je ušlo za osem točk (15:7) in prvo četrtino dobilo za tri. Izstopal je Jones s 14 točkami (zadel je vse tri trojke). Mornar, ki je tik pred novim letom Cedeviti Olimpiji v Stožicah prizadejal enega bolj bolečih porazov v sezoni (88:93), se je vrnil in na začetku drugega dela prešel v vodstvo.

Jasno je bilo, da bo šlo na tesno, so pa Ljubljančani lahko z optimizmom pričakovali drugi polčas, pred katerim so imeli štiri točke naskoka. Po spodbudnem uvodu je Mornar, pri katerem je bil odličen Isaiah Whitehead, izenačil na 49:49 in Golemca prisilil v minuto odmora.

Cedevita Olimpija je premagala črnogorski urok. FOTO: ABA
Cedevita Olimpija je premagala črnogorski urok. FOTO: ABA

 

Pomembna tudi razlika


Ta je imela želeni učinek in Ljubljančani so spet sedli za krmilo, po trojki Browna je bilo 59:53. Tretji del bi se težko končal bolje, Luka Rupnik je podal v zrak Jaki Blažiču za polaganje na plus 6. Črnogorcem je zmanjkovalo zamisli, Slovencem pa se je dvignila samozavest in so držali varno razliko.



Perry je tri minute pred koncem s trojko razliko dvignil na 78:69 in velika zmaga je odšla v Stožice. Razlika 10 točk je bi lahko prišla prav, če bosta ekipi na koncu imeli enak izkupiček. Cedevito Olimpijo čakajo še štiri tekme rednega dela, dvakrat bo tekmica Crvena zvezda, po enkrat Cibona in Mega.



Krka medtem ostaja na dnu lestvice s sedmimi zmagami. Za Novomeščane bo veliko bolj pomembna naslednja tekma v petek, ko bodo gostili neposrednega tekmeca v boju za obstanek, Split.

Druge tekme – Cibona : Zadar 77:75, Mega : FMP 76:84, C. Zvezda : Igokea 69:66.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: