Olimpija ostala brez Prepeliča in znova brez možnosti v Stožicah

Cedevita Olimpija je izgubila tekmo s Hapoelom v evropskem pokalu z 80:95. Klemen Prepelič je prekinil pogodbo in odšel v Turčijo.
Fotografija: Jaka Blažič je bil razpoložen z 21 točkami, a ne dovolj, da bi ustavil Izraelce. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Jaka Blažič je bil razpoložen z 21 točkami, a ne dovolj, da bi ustavil Izraelce. FOTO: ABA

Privrženci košarkarske Cedevite Olimpije so bili mrkih obrazov še pred včerajšnjim porazom s Hapoelom iz Tel Aviva z 80:95. Po dobrem mesecu dni je klub zapustil Klemen Prepelič, ki je izkoristil možnost predčasne prekinitve sodelovanja v pogodbi in odšel k Galatasarayju, kjer bo imel neprimerno boljše finančne pogoje kot v Ljubljani.

V Stožicah se je brez reprezentančnega branilca nadaljevala kalvarija Olimpije v evropskem pokalu, favoriziranemu Hapoelu so bili ob dobri igri Karla Matkovića (19 točk) kos le v prvem polčasu, nato jim je pošla sapa in po desetem porazu (0:10) ostajajo prikovani na dno lestvice.

Prvi strelec zasedbe Simoneja Pianigianija je bil kapetan Jaka Blažič z 21 točkami, razočaral pa je prvi organizator igre Justin Cobbs, ki je dosegel le dve točki in tri asistence, za nameček si je v zaključku nekoliko poškodoval še ramo. Pri Hapoelu, ki je imel na tribunah v Stožicah bučno podporo gostujočih navijačev, je bil najboljši Hoard s 17 točkami.

Mučno čakanje na evropsko zmago se za Olimpijo nadaljuje, naslednjo priložnost bodo imeli čez teden dni (13.12.) v Badaloni pri Joventutu. 

Preberite še:

Komentarji: