Paul še drugič zasenčil Jokića, Čančar blizu rekordu

V konferenčnem polfinalu lige NBA je ekipa Phoenix Suns še na drugi tekmi zanesljivo ugnala Denver, spet pa je ključno vlogo odigral ozdraveli Chris Paul.
Fotografija: Chris Paul je drugo tekmo sklenil brez izgubljene žoge in s kar 15 podajami. FOTO: Mark J. Rebilas/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Chris Paul je drugo tekmo sklenil brez izgubljene žoge in s kar 15 podajami. FOTO: Mark J. Rebilas/Usa Today Sports

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar se je na drugi tekmi konferenčnega polfinala v Phoenixu približal rekordu kariere na tekmah končnice (6 točk) in jih tokrat dosegel pet v šestih minutah, dodal je še skok. A vse je bilo tudi tokrat v znamenju Chrisa Paula, ki mu je obračune v prvem krogu proti ekipi Los Angeles Lakers povsem pokvarila poškodba rame, dvoboje z Denverjem in novopečenim najkoristnejšim igralcem lige Nikolo Jokićem pa je odprl v izjemnem slogu.

Tokrat je 17 točkam dodal še kar 15 podaj za dvojni dvojček, velja pa poudariti, da ni izgubil niti ene žoge. Dvojni dvojček je z 18 točkami in desetimi skoki uspel tudi Devinu Bookerju, Phoenix pa je suvereno zabeležil še drugo zmago in lahko v konferenčni finale napreduje že v primeru dveh uspehov na naslednjih obračunih v Denverju. Tudi Deandre Ayton je zbral deset skokov in še 16 točk za nov dvojni dvojček v domači ekipi, 16 točk je prispeval še Mikal Bridges.

»Spet je šlo za ekipni uspeh. Vedeli smo, kako pomembna je za nas ta tekma. Skušali smo zadržati prednost domačega igrišča,« je dejal Paul.


Prednost v zadnji četrtini že 31 točk


Jokić se je ustavil pri 24 točkah in 13 skokih dan po tem, ko so ga prvič v karieri razglasili za najkoristnejšega igralca sezone kot prvega člana Denverja v zgodovini kluba. A s soigralci je bil v Arizoni spet precej nemočen, zadnjo četrtino je celo presedel na klopi. Ob polčasu je bila sicer razlika še znosnih deset točk, a po dveh trojkah Jaeja Crowderja je v tretji četrtini naskok hitro narasel na 60:43. V zadnjo četrtino se je klub iz Arizone podal z naskokom 86:67, nato je prednost znašala tudi že kar 31 točk. Crowder je blestel z metom z razdalje in tudi z bolj neposrednimi prijemi, potem ko se je pomeril z Aaronom Gordonom in sta po prerivanju oba dobila tehnični napaki. V naslednjem napadu je Crowder izsilil osebno napako Gordona in poskrbel za navdušenje 16.529 navijačev v Phoenix Suns Areni.



Še več navdušenja je pred razprodanimi tribunami požel Paul, ko je v zadnji četrtini s 15. podajo na tekmi zaposlil Torreyja Craiga, še prej pa osmešil Paula Millsapa. 36-letni veteran je nato še dvakrat zadel za tri točke in navijači so lahko že začeli sanjati o prvem nastopu v konferenčnem finalu po kar 11 sezonah. Denver je v prvem polčasu za tri metal 1/13, sicer pa v prvem polčasu v napadu ni preveč blestel niti Phoenix. Gostje so imeli nekaj težav s poškodbami, a sta Michael Porter mlajši in Will Barton (zadnja stegenska mišica) vseeno nastopila. Prvi, ki naj bi ga mučile težave s hrbtom, je odigral 27 minut in dosegel 11 točk ob metu 3/13 iz igre. Barton je zaigral prvič po okoli mesecu in pol premora in v 16 minutah zbral deset točk.

Trener gostov Michael Malone se je z vso silo lotil predstave varovancev: »Videl sem eno ekipo, ki si je želela biti tu, želela zmago in igrala odločno ter drugo, ki je igrala povsem brezvoljno, kot da noče biti tu. Zato so nam tako izprašili rit. To je bila naravnost sramotna predstava.«



Sredin izid:


Phoenix Suns : Denver Nuggets 123:98 - Phoenix vodi z 2:0 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: