Po karanteni so stresli jezo na španske otočane

Stožiški košarkarji so v 3. kolu evropskega pokala vodili že z 28 točkami prednosti in dosegli prvo zmago.
Fotografija: Jarrod Jones (drugi z leve) se je izkazal tako v napadu kot v obrambi. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Jarrod Jones (drugi z leve) se je izkazal tako v napadu kot v obrambi. FOTO: Cedevita Olimpija

Ljubljana – Kdor je spremljal prenos današnje tekme iz Stožic, je bil verjetno v dvomih, katero moštvo je pričakalo 3. kolo evropskega pokala brez poraza in katero brez zmage, kdo je nastopil v polnem tekmovalnem ritmu in kdo je moral na igrišče iz karantene. Košarkarji Cedevite Olimpije so imeli slabše izhodišče, a so stresli jezo na Gran Canario. Vodili so že z 28 točkami prednosti in prepričljivo zmagali, zato jim je bilo po tekmi še bolj žal poraza brez boja z Bursasporjem.

»Videlo se je, da so bili naši fantje sveži in da so si zaželeli igre po desetih dneh brez prave vadbe. Borili so se v obrambi in nasploh igrali zelo zavzeto, zato so lahko nadomestili tudi občasne napake. Nadaljevati moramo v tem slogu, čeprav bo v energetska raven moštva v naslednjih nastopih nedvomno drugačna. Pokazali smo značaj, voljo in željo po napredovanju v naslednji del tekmovanja,« je bil s potekom dvoboja in razpletom zadovoljen trener stožiške zasedbe Jurica Golemac.
 

Popustili šele v zadnjih minutah


Njegovi košarkarji so po zaostanku s 15:20 začeli igrati v vse višjih prestavah in na trenutke je prevladal občutek, da gostje iz Španije capljajo na mestu. Drugo četrtino so Ljubljančani dobili z 22:9 in si začeli odpirati vrata do uspeha, čez prag pa so dokončno stopili pri vodstvu s 76:48 v 35. minuti.

Cedevita Olimpija je vso tekmo odigrala z osmimi možmi, toda na koncu se jih je kar pet zgnetlo v razponu med 12 in 18 točkami, hkrati pa so zanesljivo prevladovali pri skokih s 46:33 (Mikael Hopkins 11). Prijetno je presenetil predvsem center Jarrod Jones, ki je prispel v Slovenijo šele pred dvema tednoma kot zamenjava za hudo poškodovanega Mangoka Mathianga in v prvem mednarodnem nastopu v dresu ljubljanskega moštva deloval, kot da je njegov član že vrsto sezon. Izkazal se je z 18 točkami (za dve 6:9, za tri 1:4, prosti meti 3:3) in 9 skoki ter prispeval lep delež k učinkovitosti obrambi, ki je popustila šele tik pred koncem. Tekmecem s Kanarskih otokov je dovolila, da so v pičlih petih minutah dosegli 20 točk in omilili poraz.

Preberite še:

Komentarji: