Po trilerju v končnici povedli prvaki, Boston razbil Buckse (VIDEO)

James Harden je imel pet sekund pred koncem trojko za podaljšek, a je zgrešil in prva tekma je pripadla Golden Statu. Milwaukee čaka veliko dela, da se vrne v igro. 
Fotografija: James Harden ni bil pri metu, Rakete bodo za zmago nad prvaki potrebovale več od "Brade". FOTO: AFP
Odpri galerijo
James Harden ni bil pri metu, Rakete bodo za zmago nad prvaki potrebovale več od "Brade". FOTO: AFP

Če prvi krog končnice v ligi NBA ni prinesel najboljših dvobojev, je v drugem povsem drugače. Dvoboj Bostona in Milwaukeeja za mesto v finalu vzhoda je na papirju eden najbolj zanimivih, prvo tekmo v Milwaukeeju pa je Boston dobil s kar 112:90.

Glavni kandidat za naziv MVP rednega dela Giannis Antetokunmpo je za tekmeca dobil Ala Horforda, bržkone edinega v ligi, ki ga lahko pospravi v žep in Horford je že na prvi tekmi dokazal, kakšen mojster je. Skupaj z Aronom Baynesom sta Giannisa ustavila pri le 22 točkah in zanj skromnem metu 7/21 iz igre, prav to je bil glavni razlog za zmago Bostona, ki je v končnici razrešil notranje spore v ekipi in prestavil v višjo prestavo. 

Horford je blestel tudi v napadu, dosegel je 20 točk in 11 skokov, odličen je bil tudi Kyrie Irving s 26 točkami in 11 asistencami. Tokrat je bil zelo zadržan Jayson Tatum (4 točke), tako da ima Boston, tako kot Milwaukee, še kar nekaj rezerv v igri. Že druga tekma, prav tako v Milwaukeeju, bo predvsem za Buckse že tekma za biti ali ne biti.


 

Harden zgrešil met za zmago


V drugem krogu končnice se merita lanska finalista zahodne konference Golden State Warriors in Houston Rockets. Prva tekma v Oracle Areni v Oaklandu je potekala povsem po načrtih, obe ekipi sta bili zelo izenačeni, veliko je bilo napak in hude krve, tudi precej nepoštenih sodniških odločitev v korist prvakov, ki so na koncu slavili s 104:100. 

Za zmago je najbolj zaslužen Kevin Durant, ki je v tretji in četrti četrtini polnil mrežico Houstona iz vseh mogočih in nemogočih položajev, skupaj je dosegel 35 točk. To je bilo dovolj, da je nadomestil manjši prispevek Klaya Thompsona (13 točk) in Stepha Curryja (18 točk), kot ga je Steve Kerr pričakoval. 

Na drugi strani tudi James Harden ni imel najboljšega strelskega večera, bil je porazen pri metih iz igre (9/28), a je bila večina tudi za njegove standarde zelo težkih. Branilci Golden Stata so mu dihali za ovratnik in ob metih za tri točke skakali v njegov pristajalni prostor, Harden se je vsakič znašel na tleh, sodniki pa tokrat tega niso sodili kot prekršek, čeprav košarkarska pravila tako velevajo in čeprav so v rednem delu sezone to vedno bili prekrški. 



Sodniški standardi so parali živce trenerju Miku D'Antoniju, ki je dobil dve tehnični napaki, vseeno je bil Houston v igri vsaj za podaljšek do zadnjih sekund. Ob zaostanku s 100:103 je imel Harden met za izenačenje, proti Draymondu Greenu si je izboril nekaj več prostora, a je trojko zgrešil, nato je Chris Paul še ujel odbito žogo, potem pa jo je Eric Gordon zapravil in tekme je bilo konec. 

Rockets so dokazali, da bodo tudi letos zelo nevaren tekmec za Golden State, ki pa ostaja prvi favorit za naslov prvaka v ligi. 
 

Komentarji: