Podarili so kar 23 žog, a osvojili obe točki

Košarkarji Cedevite Olimpije uspešni v zaostali tekmi 9. kola lige ABA v Zadru.
Fotografija: Jaka Blažič je bil še enkrat prvi adut Cedevite Olimpije. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Jaka Blažič je bil še enkrat prvi adut Cedevite Olimpije. FOTO: ABA

Zadar – Gostovanja v Novem mestu se košarkarjem Cedevite OIimpije očitno izmikajo. Zaradi stopnjevanja pandemije so ostali brez poti na Dolenjsko že v zadnjem kolu prejšnje sezone lige ABA, zaradi karantene Krkinega moštva pa so morali preložiti tudi dvoboj 14. kola novega regionalnega prvenstva. Namesto slovenskega derbija so zato odigrali zaostali dvoboj 9. kola v Zadru, po katerem so jih prevevali mešani občutki. Zmagali so namreč z zelo (pod)povprečno predstavo.



»Pomembna tekma, pomembna zmaga. Po seriji potovanj in tekem v gosteh smo imeli med soočenjem z Zadrom težave še z odsotnostjo Luke Rupnika. Vnovič so se s preglavicami zaradi osebnih napak znašli naši branilci, ampak kapa dol celotnemu moštvu. Po zapravljenem visokem vodstvu nismo obupali, temveč smo zaupali vase,« je po srečnem razpletu ocenil Olimpijin trener Jurica Golemac.

Spomnimo se lahko, da so Ljubljančani lani klonili v Zadru kar s 63:101, tokrat pa so vodili domala celo tekmo, največ z 12 točkami razlike (65:53), čeprav so nastopili v oslabljeni zasedbi. Pogrešali so tudi obolelega centra Ivana Marinkovića (testiranje na covid-19 je bilo negativno), nedavno pa so ostali brez Roka Lenija Ukića, ki se je vrnil v Split in v soboto dosegel 20 točk ob dragoceni zmagi nad Budućnostjo.
 

Od +12 do -4


Vrzel se je poznala predvsem na mestu organizatorja igre, saj sta si Kendrick Perrry in Dan Duščak nabrala po tri osebne napake že prvih minutah druge četrtine. Posledica je bila kar 16 izgubljenih žog brez meta že do glavnega premora, na koncu 23, prednjačil je Jaka Blažič s 6. Kapetan stožiškega moštva se je vendarle odkupil s 23 točkami (met za dve 5:9, za tri 3:5, prosti meti 4:6) in 5 asistencami, največjo pomoč pa so mu nudili Perry, Mikael Hopkins in Jarrod Jones.

Zadar je prvič prišel do vodstva šele tri minute pred koncem, toda prednost 78:74 mu ni zadostovala za tretjo zmago v regionalni sezoni. Edo Murić je pravočasno zadel trojko, Perry je izkoristil vse tri proste mete, gostiteljem pa so se prelomnih trenutkih pošteno tresle hlače. Tik pred koncem je za za tri točke zgrešil še Kodi Justice, ki je pred tem zadel štiri trojke.

Izidi 14. kola:
Borac : Partizan 75:71 (Kočović 17, Todorović 14; Dangubić 13)
Mega : Igokea 84:86 (Petrušev 27; Atić 28, Clemmons 15)
Split : Budućnost 78:77 (Ukić 20, Mesiček 18; Cobbs 19)

Preloženo:
Krka – Cedevita Olimpija
Crvena zvezda – Cibona
Mornar – Zadar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentarji: