Prepelič v idealni peterki španske lige

Slovenski reprezentant je bil tudi prvi strelec rednega dela tekmovanja, najboljši košarkar sezone je Nikola Mirotić.
Fotografija: Klemen Prepelič Foto Eurocup Eurocup
Odpri galerijo
Klemen Prepelič Foto Eurocup Eurocup

Badalona – Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je bil izbran v idealno peterko španskega košarkarskega prvenstva. Branilec Joventuta iz Badalone je bil sicer najučinkovitejši strelec rednega dela lige, v povprečju je dosegel 22,3 točke. Vključno z drugim delom pa je dosegal 21,7 točke na tekmo.

Prepelič je v sezoni 2019/20 za Joventut, pri katerem igra tudi Alen Omić, odigral 23 tekem v rednem in štiri tekme v drugem delu prvenstva, ki je bil posledica novega koronavirusa. Na igrišču je v povprečju preživel nekaj več kot 27 minut. Ob izjemnem strelskem izkupičku je dodal še 1,7 skoka in 3 asistence na tekmo za povprečni sezonski indeks 19,0.


Zoran Dragić jutri v polfinalu


Ob 27-letnem košarkarju iz Slovenske Bistrice so mesta v idealni peterki zasedli še najboljši igralec španske sezone Nikola Mirotić (Barcelona), Facundo Campazzo (Real Madrid), Axel Bouteille (Malaga) in nekdanji Olimpijin center Giorgij Šermadini (Tenerife).

V polfinale končnice so se uvrstili Barcelona, Baskonia iz skupine A drugega dela tekmovanja ter Valencia in Burgos v skupini B. Real iz Madrida je bil v tej skupini tretji in ne bo nastopil v izločilnih bojih. V njih se bodo jutri pomerile ekipe Barcelone in Burgosa ter Valencie in Baskonie, pri kateri igra Zoran Dragić.

Komentarji: