Slovenija ne bo igrala z Madžarsko

Naši vzhodni sosedje morajo zaradi večjega števila okužb s koronavirusom zapustiti košarkarski mehurček kvalifikacij za EP 2022.
Fotografija: Namesto predvidenih dveh tekem bo Slovenija igrala le v soboto z Ukrajino. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Namesto predvidenih dveh tekem bo Slovenija igrala le v soboto z Ukrajino. FOTO: Voranc Vogel/Delo

V soboto in ponedeljek sta bili predvideni dve pomembni preizkušnji slovenske košarkarske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022, vendar pa so iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) sporočili, da bo izbrana vrsta Madžarske zapustila ljubljanski kvalifikacijski mehurček zaradi večjega števila okužb z novim koronavirusom v svojem taboru.

Pri mednarodni zvezi (FIBA) so se za to odločili, ker se je v reprezentanci Madžarske pojavilo več pozitivnih testov na covid-19. Gre za šest testov, od katerih so štirje potrjeni, dva pa še čakata podrobnejšo analizo.

Ker ni mogoče izključiti možnosti nadaljnjih aktivnih okužb pri ekipi Madžarske in sta varnost ter zdravje preostalih udeležencev mehurčka najbolj pomembna, se je FIBA odločila, da bo reprezentanca Madžarske nemudoma izstopila iz mehurčka.
Madžarska bi morala odigrati dve tekmi (v soboto proti Avstriji in v ponedeljek proti Sloveniji), ki pa sta zdaj do nadaljnjega prestavljeni. Odločitev o nadomestnih terminih igranja tekem v skupini F bodo iz mednarodne zveze še sporočila.

Preberite še:

Komentarji: