Št. 1 NBA nabora je izbrala Minnesota

Komaj 19-letni in 198 cm visoki branilec univerze Georgia Anthony Edwards je v minuli sezoni v ligi NCAA v povprečju dosegal 19,1 točke na tekmo.
Fotografija: Prvi zvezdnik letošnjega NBA nabora Anthony Edwards, ki ga je Minnesota tudi izbrala. FOTO: USA TODAYSports
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik letošnjega NBA nabora Anthony Edwards, ki ga je Minnesota tudi izbrala. FOTO: USA TODAYSports

Davi so v NBA izpeljali nabor. Pravico prve izbire je imela Minnesota, ki je v svoje vrste zvabila Anthonyja Edwardsa. Komaj 19-letni in 198 cm visoki branilec univerze Georgia je bil tudi prvi izbor na letošnjem naboru. V minuli sezoni je v košarkarski ligi NCAA v povprečju dosegal 19,1 točke na tekmo.

Golden State je v svoje vrste zvabil centra Jamesa Wisemana, medtem ko se je Charlotte, ki je v lasti bržkone najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana, odločil za razvpitega LaMela Balla.

Dallas, kjer blesti slovenski čudežni deček in pred devma elčtoma tretji na naboru Luka Dončić, je v svoje vrste zvabil Josha Greena iz univerze Arizona, ki je bil 16. izbor na letošnjem draftu, iz drugega kroga pa Tyrella Terryja iz univerze Stanford. Pri teksaški zasedbi so že naredili prvo kadrovsko potezo, v zameno za Setha Curryja bo iz Philadelphie k njej prišel Josh Richardson ter 36. izbor te ekipe na letošnjem draftu Tyler Bey.

Josh Green (desno) je bil izbor Dallasa. FOTO: USA TODAY Sports
Josh Green (desno) je bil izbor Dallasa. FOTO: USA TODAY Sports


Miami, kjer igra kapetan zmagovite slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 Goran Dragić, je na letošnjem naboru v prvem krogu izbrala Precious Achiuwa, dosedanjega člana ekipe Memphis Tigers v ligi AAC.

Nova sezona lige NBA se bo začela 22. decembra, moštva pa bodo v rednem delu odigrala po 72 tekem namesto običajnih 82. V minuli sezoni so smetano v takoimenovanem mehurčku v Orlandu pobrali jezerniki iz Los Angelesa, ki so v velikem finalu premagali Miami.

Komentarji: