Tudi zdesetkani so pokazali zobe evroligašu

Koper Primorska je popustila šele v finišu dvoboja s Crveno zvezdo.
Fotografija: Luka Vončina in soigralci so dolgo grozili Crveni zvezdi. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Luka Vončina in soigralci so dolgo grozili Crveni zvezdi. FOTO: ABA

Koper – V zadnji tekmi 12. kola lige ABA je Koper Primorska doživela drugi poraz v domači dvorani v celotni sezoni (v 6. kolu regionalnega prvenstva je Bonifiko osvojila Cedevita Olimpija), toda njeni košarkarji so lahko po njem odkorakali v slačilnico z visoko dvignjenimi glavami. Evroligašu Crveni zvezdi so nudili ogorčen odpor, čeprav bodo po finančnem kolapsu morali vztrajati z zdesetkano zasedbo. V njej sta od nosilcev igre tokrat igrala le kapetan Alen Hodžić in center Ivan Marinković.

Drugi najbolje ocenjeni košarkar lige ABA Marko Jagodić Kuridža je debitiral v dresu Crvene zvezde prav proti nekdanjim koprskim soigralcem, Obalo so zapustili tudi junak prejšnje sezone Marjan Čakarun, drugi strelec regije Lance Harris, letošnja okrepitev Stephen Holt in trener Jurica Golemac. Na izhodnih vratih je tudi najboljši podajalec tekmovanja Žan Mark Šiško, ki pa se je poškodoval na tekmi DP na Polzeli in medtem išče pravšnjo lokacijo za prebeg. Drugi, ki so prav tako zanimive tarče klubov z urejenim poslovanjem, pa se še naprej trudijo po najboljših močeh pod vodstom trenerja Andreja Žaklja, zato so se morali Beograjčani pošteno namučili, da so jih ugnali.
 

V 30. minuti le -3


Koprčani so v 12. minuti s tremi zaporednimi trojkami Hodžića, Luke Vončine in Aleksandra Lazića celo prevzeli vodstvo z 31:24 in spodbudili tekmece, da so začeli igrati v najvišjih prestavah. Z nizom 25:6 so Beograjčani prišli do lepe prednosti 49:37, ki so jo po glavnem premoru povišali na 57:43, a zmagovalec še vedno ni bil odločen. Tretjo četrtino so gostitelji odločili v svojo korist in se tik pred njenim iztekom približali na 63:66.

V zadnjem delu tekme vendarle ni bilo dvoma, komu bosta pripadli obe točki. Koprčani so imeli premalo adutov za presenečenje, košarkarji Crvene zvezde, ki so vodili že z 88:71, pa so bili zelo natančni (za dve 62 %, za tri 13:26) in ob tem prevladovali pri skokih z 32:18. Teple so jih le izgubljene žoge (18), ki pa so bile tudi plod agresivne igre Primorcev.
 

Komentarji: