V derbiju navdušili, danes v Zvezdino žrelo

Košarkarji Krke v Beogradu, Petrol Olimpija v Stožicah z Zadrom.
Fotografija: Uvodno kolo lige Nova KBM se bo nadaljevalo z reprizo zadnjega pokalnega finala med Sixtom Primorsko in Šenčurjem GGD. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Uvodno kolo lige Nova KBM se bo nadaljevalo z reprizo zadnjega pokalnega finala med Sixtom Primorsko in Šenčurjem GGD. FOTO: Jure Eržen

Ljubljana – Po četrtkovem derbiju za točke DP, v katerem je bila Krka za razred boljša od Petrola Olimpije, bosta moštvi poskusili doseči svoji drugi zmagi v ligi ABA, le da tokrat bolje kaže Ljubljančanom. V nedeljo bodo v Stožicah pričakali Zadar, ki še ni okusil uspeha, Novomeščani pa bodo dan prej gostovali pri neustavljivi Crveni zvezdi. Po osvojitvi superpokala ABA je dosegla po dve zmagi v evropskem pokalu in regionalni ligi ter že dvakrat potolkla Budućnost.

Dolenjskim košarkarjem je začetek DP prinesel popolno uspešnico. Prepričljivo in s privlačno igro so dobili derbi vodilnih slovenskih moštev, hkrati pa so prihranili kar precej moči za naslednje nastope. Pozna se jim, da so zadržali okostje zasedbe iz prejšnje uspešne sezone in da so tri okrepitve od štirih (Jure Balažič, Jure Lalić in Luka Lapornik) zgolj povratniki v Novem mestu, ki dobro poznajo delovanje kluba. Edini pravi novinec je Blaž Mahkovic, ki bo šele dobil prvo priložnost za igro. Trener Simon Petrov zato optimistično zre v prihodnost, čeprav Krka danes realno ne bo imela večjih možnosti za presenečenje: »Crvena zvezda je na dobri poti k vrnitvi v evroligo. Želimo odigrati dobro tekmo in potrditi, da ne bomo lahek zalogaj za nikogar. Prepričan sem, da lahko na sleherni prihodnji tekmi pokažemo še več
 

Prvič tudi Reynolds


V Stožicah si medtem že ližejo prve skeleče rane. Jasno je, da so se klubski kadroviki ušteli pri sestavi povsem prenovljenega in "podaljšanega" moštva ter da se košarkarji neustrezno in že kar sebično odzivajo na ponujeno priložnost za dokazovanje. V pičlih treh tednih sezone je zato Olimpija začela kopičiti neprijetne poraze, ob katerih je bila nemočna, in ponavljala enake napake: proti Sixtu Primorski v slovenskem superpokalu, Strasburgu v Fibini LP in Krki v DP.

»Nismo imeli veliko časa za analizo zadnje tekme v Novem mestu, a v nobenem primeru si ne ni smeli privoščiti takšne igre in razprodaje ugleda. Želja naših košarkarjev ima namreč prepogosto negativen pol. Nekateri povratniki in novinci v moštvu so denimo tik pred začetkom klubske sezone igrali za svoje reprezentance, v katerih so imeli drugačne vloge, in usklajevanje ni nikoli preprosto ali hitro. Zato imamo dobre in slabe trenutke,« je prepričan Olimpijin trener Zoran Martič, ki pričakuje ognjeni krst novega organizatorja igre Scottieja Reynoldsa. Njegove izkušnje bodo prišle zelo prav proti vedno žilavemu tekmecu.

»Zadar je zagotovo precej boljše moštvo, kot to kaže lestvica lige ABA, na kateri je predzadnji. Odigral je dve zelo dobri tekmi s Cedevito v superpokalu ABA in pred tednom dni v regionalni ligi, a obakrat klonil. Ima pa prekaljeno ekipo, zato nas čaka zahteven dvoboj,« opozarja Martič.

Pari 3. kola lige ABA, sobota: Crvena zvezda – Krka (17), FMP – Cibona (19), Cedevita – Mega Bemax (21); nedelja: Petrol Olimpija – Zadar (21), Mornar – Partizan (17), Igokea – Budućnost (19).

Sobotni pari 1. kola lige Nova KBM (vsi ob 19. uri): Helios Suns – Ilirija, Hopsi Polzela – Zlatorog, Šentjur – Rogaška, Sixt Primorska – Šenčur GGD; že odigrano – Krka : Petrol Olimpija 91:69.
 

Preberite še:

Komentarji: