V dvoboju osmouvrščenih Dragićev Miami potegnil kratko (VIDEO)

Košarkarska Vročica je morala na domačem parketu z 99:111 premoč priznati moštvu LA Clippers.
Fotografija: Lou Williams in soigralci so bili previsoka ovira za Miami. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
Odpri galerijo
Lou Williams in soigralci so bili previsoka ovira za Miami. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters

Miami – Danes bodo znani končni rezultati glasovanja navijačev pred tekmo vseh zvezd (All-Star) košarkarske lige NBA. Pri vseh vmesnih merjenjih je bil ob Luki Dončiću, ki se je zavihtel povsem blizu vrha, med 40 izbranci ljudstva tudi Goran Dragić, ki pa zaradi poškodbe desnega kolena in operativnega posega pred prazniki še vedno ne igra in po predvidevanjih ne bo še skoraj mesec dni. Vrniti bi se utegnil ravno tik pred tekmo vseh zvezd, ki bo 17. februarja v Charlottu.


Le ena zmaga v petih dvobojih


Njegovemu Miamiju sicer v bitki za izločilne boje kaže dosti bolje kot Dončićevemu Dallasu, saj še vedno drži robno osmo mesto na razpredelnici vzhodne konference, čeprav je v zadnjem obdobju padel v rezultatsko krizo in v petih dvobojih iztržil eno samo zmago. Na kolena je moral tudi sinoči, ko ga je pred 19.600 gledalci na parketu njegove dvorane American Airlines Arena s 111:99 odpravila zasedba Los Angeles Clippers, ki ravno tako drži mejno osmo mesto na lestvici zahodne konference.


V soboto z najslabšim


Zanimivo: pri vseh zadnjih šestih porazih je Vročica dosegla manj kot sto točk. Sinoči je bila glavnino prvega polčasa še v prednosti, največ za osem točk, izid pa je bil nazadnje poravnan pri 62:62. Gostje so se s sedmimi zaporednimi točkami tedaj nekoliko odlepili in prednosti, ki je vmes narasla tudi že na +18, niso več izpustili iz rok. V vrstah zmagovalcev je z 31 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami izstopal krilni center Tobias Harris, pri poražencih pa z dvojnim dvojčkom za 22 točk in 16 skokov center Hassan Whiteside. Miami zdaj popravni izpit čaka v noči na soboto, ko bo gostoval pri najslabšem moštvu lige Clevelandu.


IZIDI LIGE NBA


Miami Heat : LA Clippers 99:111 (Goran Dragić ni igral)
Indiana Pacers : Toronto Raptors 110:106
Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 123:103
Brooklyn Nets : Orlando Magic 114:110
NY Knicks : Houston Rockets 110:114
Chicago Bulls : Atlanta Hawks 101:121
Memphis Grizzlies : Charlotte Hornets 107:118
New Orleans Pelicans : Detroit Pistons 94:98
Philadelphia 76ers : San Antonio Spurs 122:120
Utah Jazz : Denver Nuggets 114:108

Preberite še:

Komentarji: