V Kopru in Domžalah razplet po okusu gostiteljev

Prva polfinalna tekma košarkarskega pokala Spar Koper Primorska – Helios Suns.
Fotografija: Aleksandar Lazić je bil neustavljiv za obrambo Rogaške. FOTO: Koper Primorska/Žiga Mikeli
Odpri galerijo
Aleksandar Lazić je bil neustavljiv za obrambo Rogaške. FOTO: Koper Primorska/Žiga Mikeli

V prvih povratnih tekmah četrtfinala Spar so košarkarji Kopra Primorske in Heliosa prepričljivo potrdili zmagi, ki so ju dosegli v ponedeljek v Rogaški Slatini in Šentjurju, tako da se bodo v soboto med seboj pomerili v polfinalu v ljubljanski dvorani na Kodeljevem. Koprčani so izločili tekmece s skupno razliko 45 točk, Domžalčani pa s +19.

Koper Primorska si je priigrala lepo prednost 48:23 po zaslugi nosilcev igre, med katerimi je prednjačil Aleksandar Lazić s 26 točkami v 27 minutah igre. Nato pa so se izkazali tudi mlajši člani moštva, še posebej 16-letni in 205 cm visoki Saša Ciani s 13 točkami in 7 skoki. Konec tekme so gostitelji pričakali z odličnim metom za tri točke 13:27, dobili pa so tudi skok s 44:34.
 

Helios letel s krili


Helios Suns so imeli nekoliko več dela, vendar so v 22. minuti že vodili s 43:29 in naskok znali ubraniti pod vodstvom kril Blaža Mahkovica (za dve 6:6, za tri 1:3, prosti meti 10:11) in Davorja Konjevića. Domžalčanom trojke niso šle dobro od rok (3:17), vendar so tekmece prekosili pri večini drugih prvin in tri minute pred koncem so pobegnili na 77:61.

Jutri bosta na sporedu še povratni tekmi Hopsi Polzela – Krka (ob 19. uri, na prvi tekmi 83:95) in Cedevita Olimpija – Šenčur GGD (ob 19.30 na Kodeljevem; 77:85).
 

Preberite še:

Komentarji: