V Kopru še lažje kot v Tivoliju?

Tokrat na sporedu le nedeljski derbi lige Nova KBM za prvaka.
Fotografija: Žan Mark Šiško in soigralci nizajo zmage nad branilci naslova v DP: FOTO: Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Žan Mark Šiško in soigralci nizajo zmage nad branilci naslova v DP: FOTO: Petrol Olimpija

Zaradi finalnega turnirja DP za košarkarje do 19. leta bodo moštva v ligi Nova KBM mirovala, le v nedeljo ob 19. uri bo v dvorani Bonifika zaostala tekma 2. kola za prvaka med Sixtom Primorsko in Petrolom Olimpijo. Potem ko so Koprčani v četrtkovem derbiju vodilnih še enkrat dali vetra Ljubljančanom, bodo tudi tokrat veliki favoriti. Ne nazadnje so v celotni sezoni odigrali 56 tekem in klonili le v zanje nepomembnih nastopih v uvodnem delu DP (petkrat) in redni sezoni 2. lige ABA (dvakrat). V resnih dvobojih so neporaženi.

»Ne smemo se zanašati, da smo Olimpijo gladko ugnali v Tivoliju. Doslej nismo zmagovali zaradi talenta, pač pa zaradi energije, srčnosti in kolektivne obrambe. Če izkoristimo naše adute, nimamo težav niti v napadu. Všeč mi je značaj moštva, ki želi dobiti vsako tekmo,« meni trener Primorcev Jurica Golemac.
 

Zdovc bi se ognil Koprčanom do finala


Za Olimpijo so še posebej neugodni njeni čvrsti in zelo gibljivi centri, ki lahko tečejo, skačejo, se prerivajo in nimajo težav z obrambnim prevzemanjem. To še posebej velja za Marjana Čakaruna in Olimpija je edino zmago nad Koprčani dosegla novembra, ko 204 cm visoki Zadrčan ni igral. V najboljšega organizatorja igre na slovenskih igriščih pa se je medtem razvil še ne 22-letni Žan Mark Šiško, ki je do leta 2015 igral v Olimpijinem pomladku skupaj z vrstnikoma Vlatkom Čančarjem in Blažem Mesičkom.

Trener Ljubljančanov Jure Zdovc priznava: »V četrtek smo občutili dejansko moč Sixta Primorske. Gre za moštvo, ki igra čvrsto košarko, hkrati pa zna odlično poiskati slabosti tekmecev in kaznovati vse njihove napake. Koprčani igrajo vso tekmo v visokem ritmu in prisilijo tekmeca, da popusti v določenem trenutku. Za nas je zelo pomembno, da v preostanku lige za prvaka in v končnici pridemo v položaj, da se bomo z njimi znova srečali šele v finalu. Tako bomo imeli dovolj časa, da pokažemo, iz kakšnega testa smo.«

Preberite še:

Komentarji: