V Stožicah še en ameriški košarkar

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili zadnjo okrepitev za novo sezono.
Fotografija: Ryan Boatright (levo) se veseli novega izziva v Ljubljani. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Ryan Boatright (levo) se veseli novega izziva v Ljubljani. FOTO: ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili zadnjo okrepitev za novo sezono. Pričakovano se jim bo pridružil še en organizator, 26-letni in 180 cm visoki Ryan Boatright, nekoliko nenadejano pa je tujec, saj so v Stožicah že imeli pet legionarjev (z Jusufom Sanonom šest), na tekmah slovenskega državnega prvenstva in pokala pa bodo lahko igrali le po štirje.

Američan je v prejšnji sezoni nosil dresa moštev Texas Legends in Unicaje (v španskem DP je v osmih tekmah dosegal 7,3 točke in 3 asistence), v sezoni 2016/17 pa je branil barve zagrebške Cedevite s povprečjem 17,1 točke in 3,6 asistence v ligi ABA.
 

Uganka za tekmece


Po podpisu enoletne pogodbe z Američanom je športni direktor Sani Bečirovič ocenil: »Ryan je izjemen strelec, ki je sposoben doseči veliko število točk. Za razliko od Codija Miller-McIntyra ni klasičen organizator, zato bo uganka za naše tekmece.«

Glavni trener Slaven Rimac pa je dodal: »V svoji karieri je že nosil dres Cedevite, zato pozna dogajanje in ljudi, ki so okoli kluba. Pozna tudi naše ambicije, zato se bo v zelo kratkem času in enostavno lahko prilagodil na okolico, to pa je zelo pomembno, saj bomo imeli v tej sezoni v ekipi veliko novih košarkarjev.« Rimac je zadovoljen, ker ekipa na papirju deluje – kot je dejal – odlično.

Komentarji: