Večer za pozabo: Luka Dončić po drugi tehnični napaki izključen (VIDEO)

Slovenski košarkarski fenomen je v nekaj manj kot treh četrtinah prispeval 8 točk, 6 podaj, 5 skokov in 3 pridobljene žoge.
Fotografija: Luka Dončić sinoči ni bil pri metu. FOTO: Andy Lyons/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić sinoči ni bil pri metu. FOTO: Andy Lyons/AFP

Indianapolis – Slovenski čudežni deček v košarkarski ligi NBA Luka Dončić, za katerega lahko še danes in jutri oddate glas za preboj na februarsko tekmo vseh zvezd (All-Star), v sinočnjem ligaškem obračunu, na gostovanju pred 17.508 gledalci v dvorani Bankers Life Fieldhouse, ni imel svojega večera, vendar pa neučinkovitost ni bila glavni razlog, da ga je trener Rick Carlisle na parketu zadržal nekoliko manj časa kot običajno, »zgolj« 24 minut in pol, le trikrat v sezoni je namreč imel še manjšo minutažo.


Slab met iz igre


Sinoči je v tem času prispeval 8 točk ob slabem metu iz igre 3:14. Zanimivo: že petič v sezoni se mu je pripetilo, da ni iz petih poskusov zadel niti ene trojke. Tudi za dve točki je bil le tretjinsko uspešen, je pa v statistiko vpisal še šest asistenc, pet skokov in tri pridobljene žoge, privoščil si je tudi dve napaki. Njegov »rok trajanja« v tem obračunu je potekel že tri minute pred koncem tretje četrtine, ne zato, ker bi ga trener želel potegniti na klop, temveč, ker si je sam prislužil predčasen odhod v slačilnico.

Po dveh tehničnih napakah je moral predčasno s parketa. FOTO: Andy Lyons/AFP
Po dveh tehničnih napakah je moral predčasno s parketa. FOTO: Andy Lyons/AFP


Prva izključitev v ligi NBA


Prvič v karieri onstran »luže« je bil namreč izključen, potem ko je tedaj prejel še drugo tehnično napako. Prvo si je ob koncu prvega polčasa zaslužil zaradi predolgega jezika in ugovarjanja delivcem pravice, drugo pa, ker je brcnil žogo visoko pod strop dvorane v Indianapolisu. Sodniki so ga hitro kaznovali, zaradi česar se je po petih zaporednih obračunih, v katerih je prispeval po 25 točk ali več, tokrat ustavil še pred dvomestnim številom doseženih točk, kar se mu je pripetilo šele četrtič v sezoni in prvič po 10. decembru lani.


Tretji zaporedni poraz


Dallas je na gostovanju pri Indiani naposled pokleknil z 99:111, takšen končni razplet pa se je nakazoval že ves dvoboj, še posebej pa po drugi četrtini, v kateri se je domače moštvo po delnem izidu 14:2 neulovljivo odlepilo. Po glavnem odmoru se razlika na manj kot devet točk ni več stopila, Telički so torej praznih rok ostali tretjič zapovrstjo in zdaj za mesti, ki še vodijo v ligaško končnico, zaostajajo že štiri zmage. Indiani kaže mnogo bolje za izločilne boje, trenutne je tretja na lestvici vzhodne konference.


Brez Smitha Jr.


V zmagovalni vrsti je rezervna klop prispevala skoraj polovico vseh točk (54), najučinkovitejši pa je bil Tyreke Evans z 19 točkami, medtem ko se je še drugi rezervist Domantas Sabonis razveselil dvojnega dvojčka za 16 točk in 11 skokov. Podoben podvig se je pri poražencih, ki so se morali znajti brez obolelega Dennisa Smitha Jr. in ki so nanizali kar 37 poskusov trojk (zadeli so devetkrat), posrečil centru DeAndreju Jordanu (15 točk in 16 skokov), še učinkovitejši od njega pa je bil Harrison Barnes z 20 točkami.

Jutri zvečer ga čaka neugodno gostovanje v Milwaukeeju. FOTO: Andy Lyons/AFP
Jutri zvečer ga čaka neugodno gostovanje v Milwaukeeju. FOTO: Andy Lyons/AFP


Zdaj proti vodilnemu na vzhodu


»To je bila ena mojih slabših predstav v sezoni. Resnično sem bil jezen, nisem pa pričakoval takojšnje izključitve, toda tu so pravila drugačna kot v Evropi,« je zmajeval z glavo Dončić, medtem ko je tekmečev center Myles Turner izpostavil: »Nismo dovolili, da bi se Luka razigral, ves čas smo ga čuvali, agresivno smo ga pokrivali, preprečili smo mu lahke mete. To je bilo ključno.« Zdaj bo skušalo moštvo Dallasa krivuljo zasukati navzgor že jutri zvečer na neugodnem gostovanju pri Milwaukeeju, vodilni zasedbi vzhoda s štirimi zaporednimi zmagami.

Preberite še:

Komentarji: