Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Veliki O je lahko Luki Dončiću navdih in tudi opozorilo

Ob 84. rojstnem dnevu legendarnega Oscarja Robertsona gladek poraz Dallasa v Bostonu kljub 42 točkam njegovega slovenskega zvezdnika.
Luka Dončić je v Bostonu zaman poskušal prekositi Jaylena Browna (7) in Jaysona Tatuma (levo ob Ljubljančanu). FOTO: Winslow Townson/AFP
Luka Dončić je v Bostonu zaman poskušal prekositi Jaylena Browna (7) in Jaysona Tatuma (levo ob Ljubljančanu). FOTO: Winslow Townson/AFP
24. 11. 2022 | 17:16
24. 11. 2022 | 17:33
4:31

V nadaljevanju preberite:

Trojica slovenskih košarkarjev v ligi NBA je imela tokrat zelo raznolike večere. Poškodovani Goran Dragić je spremljal zmago Chicaga v Milwaukeeju s klopi, Vlatko Čančar se je ob uspehu Denverja v Oklahoma Cityju izkazal z 19 točkami, kar je njegov osebni rekord pod ameriškimi obroči, Dallasu pa ob porazu v Bostonu (112:125) ni zadostovala niti druga najučinkovitejša predstava Luke Dončića v sezoni.

Slovenski zvezdnik je dodatno okrepil svoj primat na lestvici najboljših strelcev lige NBA, ni pa si mogel sprati grenkega priokusa. Od njegove selitve v Teksas so začeli primerjati z Oscarjem Robertsonom, ki danes praznuje 84. rojstni dan. Najprej zaradi izjemne raznovrstnosti in neverjetnih številk, sčasoma pa bi se lahko okrepile razprave o njunih manj prijetnih vzporednicah. Kakšnih? Kako je legendarni Veliki O prišel do šampionske lovorike med elito?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine