Dallas je strnil vrste, Kidd: Ponosen, da smo ubranili domači parket

Košarkarji Dallasa so se v ligi NBA oddolžili New Orleansu in dosegli 24. zmago v sezoni.
Fotografija: Kyrie Irving (11) in Tim Hardaway (10) sta proslavila svoji imenitni predstavi in uspeh Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Odpri galerijo
Kyrie Irving (11) in Tim Hardaway (10) sta proslavila svoji imenitni predstavi in uspeh Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Košarkarji Dallasa so na dan Martina Lutherja Kinga, ko si v ZDA tekme v vseh poklicnih športih sledijo kot po tekočem traku, premagali New Orleans s 125:120 in se mu oddolžili za poraz, ki so ga doživeli dva dneva poprej. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je zaradi poškodbe gležnja manjkal že v tretjem zaporednem dvoboju.

V njegovi odsotnosti sta pri blestela Kyrie Irving z 42 točkami, 7 skoki in 7 asistencami ter Tim Hardaway z 41 točkami (trojke 9:15), pri gostih pa sta bila najbolj učinkovita Zion Williamson s 30 točkami in CJ McCollum z 21.

Zasedba iz Dallasa je dobila uvodno četrtino s 33:17, a nato zašla v težave. Najboljšo igro je prikazala v prelomnih trenutkih zadnjega dela dvoboja, ki ga je dobila s 33:21. Po zaostanku s 102:109 je strnila svoje vrste ter na krilih Hardawaya in Irvinga postavila tekmo na glavo.

Poldrugo minuto pred koncem rednega dela je po trojki Josha Greena prešla v vodstvo s 121:115, lepega točkovnega kapitala pa v zaključku tekme ni zapravila. Teksašani so na koncu metali za tri točke 18:43 (41,9 odstotka), New Orleans 7:23. Po tekmi je prvi strelec Irving izpostavil vlogo Hardawaya, ki je ob odsotnosti Dončića prevzel večjo vlogo na svoja ramena in priložnost vrhunsko izkoristil: »Trenutno je res vroč, je v dobrem nizu, na parketu sprejema prave odločitve in zadeva nekatere zelo težke koše. Ta vloga mu je pisana na kožo, lepo je videti, da jo je dobro izkoristil. Pripravlja si veliko priložnosti za mete in jih tudi zadeva.«

Trener domačinov Jason Kidd je bil zadovoljen z minulim nizom svoje ekipe: »Na domačih tleh smo niz končali z razmerjem 5-2. To je vrhunska domača serija, ne glede na to, kdo stoji nasproti. Ubranili smo svoj parket, ponosen sem na to, še posebej, ker imamo veliko težav z zdravjem. Odigrali smo dobro, Kai nas je v tem obdobju lepo vodil na parketu.«

Po sedmih zaporednih tekmah na domačem parketu je čas, da igralci Dallasa znova spakirakjo kovčke, naslednjo tekmo bodo odigrali v noči na četrtek, ko bodo gostovali pri Los Angeles Clippers.

Zmaga za samozavest Jezernikov

V pestrem sporedu na dan Martina Luthra Kinga je izstopal dvoboj Oklahome City Thunder z Los Angeles Lakers. Oklahoma je v vrhu zahodne konference, Lakers pa se še vedno borijo, da bi prišli vsaj do izenačenega razmerja zmag in porazov. In to kljub temu, da sta večji del sezone Lebron James in Anthony Davis zdrava in igrata zelo dobro.

Tokrat je prav na krilih izkušenega dvojca pod košem Los Angeles uspel slaviti s 112:105, Davis je vrhunsko predstavo zaključil s 27 točkami in 15 skoki, LeBron je oddal 25 točk. Pri Oklahomi je bil Jaylen Williams prvi strelec s 25 točkami. 

Liga NBA, izidi:

Philadelphia 76ers - Houston Rockets 124:115
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 125:120
New York Knicks - Orlando Magic 94:98
Washington Wizards - Detroit Pistons 117:129
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 109:99
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 116:107
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 109:91
Brooklyn Nets - Miami Heat 95:96 (podaljšek)
Toronto Raptors - Boston Celtics 96:105
Utah Jazz - Indiana Pacers 132:105
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 112:105

Preberite še:

Komentarji: