Vsem akterjem lige NBA redni dohodki

Navzlic temu, da od 11. marca ni bilo tekme, bodo 15. aprila košarkarji dobili polne plače.
Fotografija: V prihodnjih dneh bodo košarkarji iz lige NBA, med njimi tudi Goran Dragić (levo), dobili polne plače. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
V prihodnjih dneh bodo košarkarji iz lige NBA, med njimi tudi Goran Dragić (levo), dobili polne plače. FOTO: USA Today Sports

Čeprav v severnoameriški košarkarski ligi NBA vse od 11. marca niso odigrali niti ene tekme, ko je kot prvi za covidom-19 zbolel Rudy Gobert, igralec moštva Utah Jazz, bodo vsi akterji lige 15. aprila prejeli polne plače, poročajo ameriški mediji. Tudi oba slovenska zvezdnika onkraj luže, Goran Dragić in Luka Dončič, poleg njiju je na seznamu tudi Vlatko Čančar.

Po prvotnem načrtu bi se moral 15. aprila v ligi NBA končati redni del sezone, zaradi pozitivnih testov na koronavirus med igralci NBA pa je "na čakanju" 259 tekem. Komisar lige Adam Silver je v začetku tedna dejal, da odločitve o tem, kaj bo s sezono, ne bo pred majem. Za zdaj še nobene tekme niso uradno odpovedali, 18. april pa je datum, ko bi se morala začeti končnica prvenstva NBA.

V primeru skrajšanja ali odpovedi preostanka sezone bi finančna izguba lige znašala več 100 milijonov dolarjev.
Večina košarkarjev lige prejema plačila 1. in 15. v mesecu. A že 1. maja bi lahko tudi njih doletelo znižanje, ki ima osnovo v kolektivni pogodbi za primer nepredvidenih okoliščin, med katere sodi tudi pandemija.

Po kolektivni pogodbi bi lahko igralci izgubili po 1,08 odstotka letne plače za vsako neodigrano tekmo.
 

Preberite še:

Komentarji: